NIEUWSMeters Music

Meters Music OV-1B: draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon met VU-meters

Het Britse audiomerk Meters Music heeft een noise-canceling hoofdtelefoon uitgebracht die verbinding kan maken via bluetooth. De hoofdtelefoon heeft verlichte analoge VU-meters aan boord en onderscheidt zich daarmee van al zijn concurrenten. Zijn die VU-meters nou praktisch? Nee, niet echt. De luisteraar die de hoofdtelefoon draagt kan ze immers niet zien. De mensen om de luisteraar heen kunnen de VU-meters wel zien. Het is in elk geval heel apart.

Meters Music OV-1B: bluetooth, noise-cancelling en VU-meters in de oorschelpen

Meters Music is een merk van het grotere Britse Ashdown Engineering dat bekend is van zijn basgitaarversterkers. Meters Music heeft een bescheiden portfolio dat bestaat uit enkele hoofdtelefoons en een setje bureau-luidsprekers. Onderscheidend is de plaatsing van VU-meters in sommige producten. Dezelfde VU-meters zijn te vinden in de basgitaarversterkers van Ashdown Engineering.

De Meters Music OV-1, een hoofdtelefoon die beschikbaar is sinds het najaar van 2017, is nu ook beschikbaar in een bluetooth-versie, genaamd OV-1B. Meters Music vertrouwt op de AptX HD-standaard voor signaaloverdracht, welke standaard is bedoeld om het weergaveniveau van de bekabelde versie te evenaren. Natuurlijk is het ook mogelijk om de meegeleverde kabel zonder bluetooth te gebruiken.. De accu gaat in dat geval ook langer mee. Met de OV-1B kan muziek worden ervaren zoals professionele muzikanten het horen en het kan er ook stijlvol uitzien, aldus Meters Music.

De opvouwbare reishoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking beschikt over analoge VU-meters aan de buitenkant van de drivers die volledig functioneel zijn. Ze zijn ook te vinden in deze vorm in de beroemde basgitaarversterkers van Ashdown Engineering, het moederbedrijf van Meters Music. De hoofdband van OV-1B en de oorkussens zijn gemaakt van huidvriendelijk synthetisch leer. De onderdelen van de oorschelpen zijn gemaakt van massief metaal. Door het gebruik van metaal in de hoofdband, kan de contactdruk van de oorkussens eenvoudig worden verminderd. De hoofdband buigt mee met het hoofd van de luisteraar.

De OV-1B heeft een accu die ongeveer tien uur meegaat in de bluetooth-modus met actieve ruisonderdrukking. Indien de meegeleverde hoofdtelefoonkabel wordt gebruikt in plaats van bluetooth, heeft de accu een capaciteit voor ongeveer achttien uur onafgebroken luisterplezier. Bij gemiddeld gebruik heeft de batterij een verwachte levensverwachting van tien jaar.

Met de schuifschakelaars op de oren van de OV-1B kunnen de bedieningsmodi worden geselecteerd. De gebruiker kan kiezen tussen bluetooth met en zonder ruisonderdrukking en bekabeld geluid met en zonder ruisonderdrukking. De actieve ruisonderdrukking is zeer effici├źnt met 82 procent onderdrukking.

De OV-B1 is voorzien van membranen van 40 millimeter. De impedantie is 32 Ohm bij 1 kHz. De gevoeligheid is 94 dB /mW. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz.

Meters Music OV-B1: prijs en leveringsinformatie

De OV-1 B wordt geleverd met een usb-oplaadkabel, een microfoonkabel voor gebruik met Android-telefoons, een grote jackplugadapter en een draagtas met ritssluiting. De koper kan kiezen uit een zwarte, roze of mokkakleurige versie. Voor een bedrag van 350 euro gaat hij over de toonbank.


EDITORS' CHOICE