NIEUWS

Oproep: bouw je eigen buizenversterker bij TubeSociety


Rob Nijman | 14 maart 2018 | Fotografie Fabrikant

Voor veel muziekliefhebbers gaat er niets boven levensecht buizengeluid. Bij TubeSociety, een afdeling van ir. bureau Vanderveen, kun je nu leren om je eigen buizenversterker te ontwerpen en te bouwen.

TubeSociety

De opleiding Buizenversterkers wordt om de week gegeven op zaterdag, van 11.00 tot 15.00 uur. Het karakter is vooral praktijk. Je hoeft geen ervaring te hebben met zelfbouw, dat leer je tijdens de cursus. Ook hoef je geen wetenschapper te zijn, maar het is prettig als je met een rekenmachine om kunt gaan. De grote ervaring van Menno van der Veen staat garant voor een levendige scholing. Ieder jaar wordt er een nieuw hoofdthema gevolgd. In 2017 was dat het een hoogwaardige buizenplatenspeler/voorversterker. Voor 2018 staan een actief luidsprekerscheidingsfilter en een stevige buizeneindversterker met Trans op het programma.

Tot begin september 2018 kun je je nog voor deze TubeSociety-opleiding aanmelden. De lessen starten in september en volgen het schooljaar tot de grote vakantie in 2019: 16 lessen in totaal. Plaats van de opleiding is Hichtum, vlak bij Bolsward, in het Vanderveen laboratorium.

Meer info en inschrijven: mennovanderveen.nl, sectie TubeSociety.

TubeSociety Studiedagen

Door het jaar heen worden er bij TubeSociety studiedagen georganiseerd, waar diepgaand diverse onderwerpen worden behandeld, meestal door een gastdocent die zich op dat gebied heeft gespecialiseerd. Voorbeelden van eerdere edities zijn Digitale Technieken door Guido Tent van Tentlabs), De Smaak van Audio (Peter van Willenswaard van AudioMagic) en Moderne Meettechnieken met de Computer door Menno van der Veen zelf. Voor deze studiedagen is aanmelding nodig, omdat de plaatsruimte beperkt is. Meer info op de website.

EDITORS' CHOICE