NIEUWSGold Note

Gold Note DS-1000: streamer en DA-converter in één kast

Het Italiaanse Gold Note heeft de DS-1000 uitgebracht. Het apparaat is een streamer met een DA-converter aan boord, maar de DA-converter kan ook gebruikt worden om digitaal signaal van een ander apparaat om te zetten. Vanwege de modulaire bouw kan de koper kiezen voor extra opties, zoals bijvoorbeeld een klasse A-eindtrapje met buizen.

Gold Note DS-1000: netwerkspeler en DA-converter

Het Italiaanse audiobedrijf Gold Note heeft De DS-1000 op de markt gebracht. Het apparaat is een netwerkspeler en tevens een DA-converter. Omdat het apparaat is voorzien van digitale ingangen en een digitale uitgang kan een andere netwerkspeler of DA-converter gebruikt worden samen met de DS-1000.

Muziek kan worden aangeleverd via ethernet (RJ-45), wifi of een aangesloten usb-schijf of usb-stick (FAT32). Wie alleen de DA-converter wil gebruiken heeft de beschikking over en optische, coaxiale en een usb-ingang (type B). De DS-1000 kan signaal tot 24-bit/192 kHz en DSD64 tot DSD256 verwerken.

Voor configuratie en bediening biedt Gold Note een gratis app voor iOS en Android, zodat de DS-1000 gemakkelijk kan worden bediend vanaf smartphones of tablets. Als alternatief is bediening via het 3,5 inch grote TFT-scherm op het voorpaneel in combinatie met een bediening met één knop mogelijk. Dat kan handig zijn als tablet of smartphone leeg zijn.

Omdat de DS-1000 modulair is ontworpen, kan een koper kiezen voor extra opties, zoals bijvoorbeeld een interne duo-mono voorversterker, twee verschillende externe klasse A uitgangstrappen voorzien van zes of twaalf buizen, een analoge ingang (cinch of XLR) en een externe voeding. De gebruiker kan kiezen uit een cinch- of XLR-uitgang voor aansluiting op een versterker.

De ruisvloer van de DS-1000 ligt op -125 dB. Het frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 200 kHz binnen een marge van ± 0,3 dB. De totale harmonische vervorming ligt op maximaal 0,001 procent. De uitgangsimpedantie is 50 Ohm. Met een gewicht van 15 kilogram is de DS-1000 een zware jongen.

Gold Note DS-1000: prijs en leveringsinformatie

De Gold Note DS-1000 is leverbaar in zilverkleurige of zwarte uitvoering. De basisprijs is 5.799 euro. Met ingebouwde voorversterker is de prijs 6.949 euro. Met toevoeging van de analoge ingang is de prijs net geen 8.000 euro. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

MERK

EDITORS' CHOICE