NIEUWSAudioEngine

AudioEngine A5+ Wireless: draadloze versie van actieve A5+

Het Amerikaanse AudioEngine heeft een draadloze versie van de actieve A5+ aangekondigd. De nieuwe A5+ Wireless is voorzien van een klass AB-versterker en kan verbinding maken via bluetooth. Via een kabel met een jackplug van 3,5 millimeter of cinch-stekkers kan ook muziek worden aangeleverd.

AudioEngine A5+ Wireless: compacte draadloze master/slave-luidsprekers

Het Amerikaanse AudioEngine, dat is opgericht in 2005 en is gevestigd in Austin (Texas), heeft onlangs een Bluetooth-compatibele versie van hun A5+ actieve desktopluidsprekers aangekondigd, genaamd A5+ Wireless. De luidsprekers zijn relatief compact en lijken vooral bedoeld als gezelschap op een bureau of buffetkast. Audioengine kan echter desgewenst passende stands leveren.

De A5+ Wireless is een master/slave-systeem. Dit betekent dat de master-luidspreker (links) alle elektronica aan boord heeft en met een kabel verbonden moet worden met de slave-luidspreker (rechts), die geheel passief is. De luidsprekers worden daarom ook alleen als paar verkocht. Kabels en een IR-afstandbediening worden meegeleverd.

De A5 + Wireless elimineert de noodzaak van een aparte versterker. Een klasse AB-versterker van 50 Watt per kanaal is immers al ingebouwd. Muziek wordt aangeleverd via bluetooth (4.0), een jackplug-ingang of een cinch-ingang. Een bronkeuzeschakelaar ontbreekt. Alle bronnen zijn tegelijkertijd aangesloten. Installatie duurt slechts een paar seconden volgens AudioEngine. Er hoeven geen apps gedownload en geïnstalleerd te worden en omdat ondersteuning van wifi ontbreekt, kost configuratie van wifi geen tijd. Tidal, Spotify, Pandora en alle andere favoriete streaming-apps worden direct vanaf een telefoon, tablet of computer gespeeld.

De kasten van de luidsprekers zijn van hout en worden met de hand gebouwd. Lage en middentonen komen voor rekening van een vijf inch woofer met een conus van Kevlar. De tweeter heeft een silk dome met een diameter van 3/4 inch. Het frequentiebereik loopt van 50 Hz tot 22 kHz binnen marge van  ± 1,5 dB. De dac-chip is van AKM, type AK4396, en kan signaal tot 24-bit verwerken. De ruisvloer ligt op –95 dB en de kanaalscheiding bedraagt 50 dB.

AudioEngine A5+ Wireless: prijs en leveringsinformatie

De A5+ Wireless is net als de niet-draadloze versie verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering. De adviesprijs is 549 euro. Tegen een meerprijs van 50 euro kan ook een bamboo-kleurige versie worden geleverd.

Lees ook onze review van de AudioEngine HD3 desktopspeakers

EDITORS' CHOICE