NIEUWSSony

Carfi: Sony receiver met DAB+ voor Apple CarPlay en Android Audio

Rob Nijman | 06 maart 2018 | Fotografie Fabrikant | Sony | Importeur: Sony Nederland

Sony heeft voor muziekliefhebbers on the road de XAV-AX205DB carfi receiver geïntroduceerd, het eerste DAB+-model met Apple CarPlay en Android Audio.

DAB+ is in opkomst, maar om het digitale signaal te kunnen ontvangen, moet de betreffende techniek ingebouwd zijn. In februari zagen we de DSX-A310DAB en DSX-A510DB op de markt verschijnen, maar de nieuwXAV-AX205DB is het eerste DAB+ model met Apple CarPlay en Android Auto. De Sony receiver, dat zoals we van het merk gewend zijn een ingewikkelde naam met letters en cijfers heeft gekregen, volgt de XAV-AX200 op en biedt integratie voor je smartphone, invoer voor drie verschillende (parkeer)camera's en - toch niet onbelangrijk - een uitstekende geluidskwaliteit, aldus de fabrikant.

Smartphone-integratie

Het systeem ondersteunt zowel Apple Carplay als Android Auto. CarPlay is een slimmere, veiligere manier om een iPhone onderweg te gebruiken en integreert de iPhone met de audio en het display. Zo kun je veilig telefoongesprekken voeren, muziek beluisteren, berichten verzenden en ontvangen, en bijvoorbeeld een routebeschrijving opvragen. Android Auto is de evenknie voor Android-telefoons, waarbij de interface kan worden aangestuurd via stembediening. 

Audiokwaliteit

Naast het hoogste uitgangsvermogen van 4 x 55 W beschikt deze receiver over Sony's 'Extra Bass'-technologie voor een krachtiger laag, en Dynamic Stage Organizer (DSO) voor verbeteringen in het geluidsbeeld. De 10-bands equalizer (EQ10) met 10 voorkeurszenders biedt eenvoudige aanpassing van de radiozender voor verschillende luisteromgevingen. Met de introductie van de De XAV-AX205BD wil Sony het belang van DAB+ technologie en het groeiende aantal zenders in digitale kwaliteit benadrukken. De receiver is vanaf mei beschikbaar in de Benelux voor een adviesprijs van € 600.


EDITORS' CHOICE