NIEUWSCyrus

Cyrus voegt ondersteuning van Qobuz toe aan streamers

Het Engelse audiobedrijf Cyrus heeft nieuwe firmware uitgebracht voor zijn streamers. De nieuwe firmware maakt het mogelijk om Qobuz rechtstreeks op de streamers van Cyrus af te spelen. Aangezien Qobuz high-res streams aanbiedt, is dit goed nieuws voor iedereen die geen genoegen neemt met mp3-kwaliteit.

Cyrus en Qobuz: high-res streaming op steamers van Cyrus

Qobuz is één van de slechts twee streamingdiensten (samen met Tidal) die high-res streams aanbieden die toegankelijk zijn via web-, desktop- en mobiele platforms. Qobuz biedt sinds de zomer van 2017 een bibliotheek van 70.000 muziekstukken in 24-bit/192 kHz-kwaliteit. Deze muziek kan na de firmware update rechtstreeks op de streamers van Cyrus beluisterd worden.

Tot nu toe konden de streamers van het Engelse Cyrus alleen high-res bestanden van een lokaal netwerk of een USB-stick afspelen en Qobuz staat niet op de lijst met rechtstreeks toegankelijke muziekstreamingservices. De firmware update gaat hier dus verandering in brengen.

De firmware update is bedoeld voor de Cyrus Stream Xa, Stream X Signature, Stream X2, Stream XP2, Stream XP2-QX en Streamline 2 en varianten van het Lyric alles-in-één systeem. Eigenaren kunnen hun product naar de plaatselijke dealer brengen voor de upgrade.

Cyrus en Qobuz: meer weten?

Website Qobuz

Website Cyrus

MERK

EDITORS' CHOICE