NIEUWSQobuz

Qobuz lanceert 24-bit high-res streamingabonnement

Het Franse Qobuz levert als eerste in de wereld een streamingabonnement waarmee 24-bit high-res muziek naar de muziekspeler van de abonnee gestreamd kan worden. De afnemers van het abonnement krijgen ook korting op downloads van Qobuz. Het nieuwe abonnement, genaamd Sublime+, kost 349,99 euro per jaar.

Sublime+

Volgens Qobuz zet Sublime+ een nieuwe standaard voor muziek via internet. De abonnee kan kiezen uit 70.000 high-res albums. Negentig procent van de catalogus van Qobuz kan in een kwaliteit van 24-bit / 192 kHz geluisterd worden. Daarnaast kan de abonnee ook kiezen uit veertig miljoen nummers in 16-bit / 44,1 kHz (FLAC). Voorts krijgt de abonnee dertig tot zestig procent korting op 24-bit high-res downloads voor gebruik offline.

Sublime+ is bedoeld voor de veeleisende luisteraar, maar Sublime+ kan ook op een smartphone of tablet gebruikt worden. Qobuz adviseert in dat geval wel ten minste een 4G-verbinding. Aangezien de prijzen voor mobiel datagebruik onder druk staan lijkt Qobuz de wind mee te hebben.

Nieuwe abonnees betalen het jaarbedrag in Ă©Ă©n keer. Bestaande abonnees kunnen overstappen op het nieuwe abonnement en moeten het verschil bijbetalen.

Qobuz

Qobuz is in 2008 opgericht en streeft naar streaming en downloads van muziek in de hoogst mogelijke kwaliteit. Qobuz was de eerste die muziek aanbood in een kwaliteit van 16-bit / 44,1 kHz.

MERK

EDITORS' CHOICE