NIEUWSAccuphase

Accuphase’s nieuwste voorversterker heet C-2450, exit C-2420

Het Japanse Accuphase heeft een nieuwe voorversterker geïntroduceerd met de naam C-2450. De nieuwe voorversterker is de opvolger van de C-2420 die met pensioen is gegaan. Accuphase heeft innovaties en techniek uit de duurdere C-2850 overgenomen en in de C-2450 geplaatst, zodat de nieuwe techniek voor een grotere groep klanten beschikbaar komt. 

Accuphase C-2450 Precision Stereo Control Center

De volle naam van de nieuwe voorversterker van Accuphase is C-2450 Precision Stereo Control Center, maar we houden het verder gemakshalve op C-2450. De nieuweling is een doorontwikkeling van voorganger C-2420, die uit productie is genomen, maar heeft ook techniek aan boord die afkomstig is uit de duurdere C-2850. Kast en uiterlijk van de C-2420 zijn typisch Accuphase: donker hout aan de zijkanten en een champagnekleurig frontpaneel.

De C-2450 is modulair ontworpen en op het moederbord worden linker- en rechterkanaal mechanisch en elektrisch strikt van elkaar gescheiden. Het moederbord en de andere printplaten zijn gemaakt van glasvezel en epoxyhars. Dit materiaal is niet alleen mechanisch sterk maar ook chemisch stabiel. De printplaten zullen de koper naar verwachting overleven.

De C-2450 is uitgerust met Accuphase’s AAVA-volumeregeling. Volumeregeling vindt doorgaans plaats via een potmeter en dat is niets anders dan een variabele weerstand, die gevoelig kan zijn voor slijtage en kanaalongelijkheid. Accuphase regelt het volume door het muzieksignaal in 16 afzonderlijke stroompjes te splitsen en deze samen te voegen al naar gelang de stand van de volumeknop. Het hart van de volumeknop is dus geen potmeter maar een heel precies mechaniek dat de stand van de knop vertaalt naar de hoeveelheid samen te voegen stroompjes.

De gebruiker heeft de beschikking over tien ingangen en vijf uitgangen. Een phono-voortrap is niet standaard aanwezig, maar tegen een meerprijs kan Accuphase de AD-2850 leveren. Dit is een module die in de C-2450 geplaatst kan worden. De AD-2850 is geschikt voor zowel mm-elementen als mc-elementen en indien gewenst kunnen twee verschillende draaitafels tegelijkertijd worden aangesloten. Aan de voorkant is een hoofdtelefoonaansluiting geplaatst.

Europese versterkers zijn meestal niet voorzien van een toonregeling. Japanse versterkers vaak wel en Accuphase heeft zelfs een loudness-knop gemonteerd. De toonregeling hoeft natuurlijk helemaal niet gebruikt te worden. Veel knoppen zitten verscholen achter een klep in het midden van het frontpaneel.

Het frequentiebereik loopt van 3 Hz tot 200 kHz op -3 dB-niveau. Op een niveau van -0,2 dB is het frequentiebereik 20 Hz tot 20 kHz. De ruisvloer voor de lijningangen ligt op -110 dB.

Accuphase C-2450: prijs en leveringsinformatie

De C-2450 wordt geleverd met een IR-afstandbediening van het type RC-220. Wij hebben geen officiële prijsinformatie gekregen, maar op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 12.300 euro staan.


MERK

EDITORS' CHOICE