NIEUWS

Merrill-Williams Audio kondigt de REAL 101.3-draaitafel aan


Sinan Kökbugur | 21 februari 2018 | Fotografie Fabrikant

De Amerikaanse draaitafelfabrikant Merrill-Williams Audio uit Memphis (Tennessee) heeft de nieuwste versie van zijn befaamde REAL-draaitafel geïntroduceerd, het model 101.3. De REAL 101.3 behoudt de essentiële elementen van zijn voorgangers 101- en 101.2 maar voegt fundamentele verbeteringen toe. 

Merill-Williams REAL 101.3: draaitafel met patent

Het Amerikaanse Merill-Williams is een specialistisch bedrijf. Het bedrijf maakt immers uitsluitend draaitafels en het aantal modellen is minimaal. Op de website van het bedrijf staat momenteel alleen het model R.E.A.L. 101.2 te koop. De nieuwe 101.3 is de opvolger daarvan.

Het meest essentiële aspect dat in de 101.3 wordt overgenomen uit de voorgaande modellen, is een grondige aanpak van alles dat te maken heeft met trillingen en akoestische energie. De plint bestaat uit rubberelastomeer ingeklemd met fenol (vandaar Rubber Elastomer Acoustic Laminate, kortweg R.E.A.L.). Alle trillingsbronnen (motor, draaiplateau, lager en toonarm) zijn alleen aan het elastomeer bevestigd en ieder onderdeel is zodanig geïsoleerd van de andere onderdelen dat trillingen door het laminaat niet kunnen worden overgedragen.

Ook is overgenomen de microprocessorgestuurde motoraandrijving van de 101.2 met ingebouwde snelheidsregeling, de trillingabsorberende elastomeervoeten en het geavanceerde plaatklemsysteem, dat bestaat uit een centraal gewicht (ook energie-absorberend) en een perifere ring. Het ontwerp van de R.E.A.L. draaitafel is de drager van één van de slechts twee Amerikaanse patenten die zijn toegekend aan een draaitafel (# 8.406.122 B2) en de eerste sinds 1958.

De verbeteringen in het model 101.3 bestaan daarnaast uit veranderingen in het materiaal van het chassis en de constructie van het centrumgewicht en de voeten, naast verbeterde cosmetica. Dat laatste is uiteraard een kwestie van smaak.

Merill-Williams REAL 101.3: prijs en leveringsinformatie

De verkoopprijs van de REAL 101.3 is 7.995 dollar in de VS, exclusief arm en element. De prijs omvat wel de randring en de nieuw ontworpen platenklem.

EDITORS' CHOICE