B&O en HiFiBerry blazen vintage luidsprekers nieuw leven in

Bang & Olufsen werkt samen met HiFiBerry om een nieuw open-source DIY-product te lanceren, waarmee klanten hun vintage luidsprekers zelf kunnen upgraden naar de huidige draadloze standaarden. Al bijna een eeuw lang produceert Bang & Olufsen luidsprekers en luidsprekersystemen. Nu wil het bedrijf mensen in staat stellen hun vintage en iconische producten weer tot leven te brengen door gebruik te maken van nieuwe open source-technologie.

Beocreate 4 Channel Amplifier: open source en compatible met Raspberry PI

Het nieuwe product wordt Beocreate 4 Channel Amplifier genoemd en wordt samen met HiFiBerry geproduceerd. Het is feitelijk een stuk hardware dat de gebruiker zelf installeert in een vintage luidspreker om draadloze functionaliteit en versterking toe te voegen.

Volgens Anders Buchmann van Bang & Olufsen maakt het deel uit van B & O's DNA om duurzame, hoogwaardige producten te produceren en nu kan het bedrijf de levensduur van zijn vintage-portfolio verlengen met nieuwe technologie. Bang & Olufsen stelt voor het eerst klanten in staat om klassieke luidsprekers te upgraden met een doe-het-zelf product.

“Bang & Olufsen staat bekend om zijn ontwerp, geluid en vakmanschap, deugden die nooit echt uit de mode raken. En onze luidsprekers uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw vertegenwoordigen dit net zo veel als ons huidige productportfolio. Maar met de technologie die snel verandert, worden veel vintage luidsprekers opgeslagen, niet gebruikt of zelfs weggegooid. We wilden dat veranderen, en dit initiatief heeft alles te maken met het helpen van onze klanten om die producten zelf weer tot leven te brengen met moderne functies,” aldus Anders Buchmann.

Daniel Matuschek, oprichter van HiFiBerry, zegt: “Ons bedrijf is altijd toegewijd geweest aan hoge kwaliteit DIY-audio. Samenwerking met Bang & Olufsen is niet alleen een groot plezier, maar het geeft ons ook de mogelijkheid om onze hardware te implementeren voor het ontwerpen van klassiekers waar we van houden. Het is meer dan opwindend om een bedrijf open te stellen voor het idee van doe-het-zelf-audio en upcycling en we zijn erg trots om deel uit te maken van dit proces.”

Beocrate 4 Channel Amplifier: wat is het en hoe werkt het?

De Beocreate 4 Channel Amplifier versterker is een zeer flexibele DSP, DA-converter en versterker gecombineerd op één printplaat en is ontworpen voor hoogwaardige muziekweergave in combinatie met passieve luidsprekers. Het uitgangsvermogen kan oplopen tot totaal 180 Watt (2 x 30 Watt + 2 x 60 Watt). De Beocreate 4 is geschikt voor maximaal vier luidsprekers met een impedantie tussen vier en acht Ohm. De twee 60 Watt-kanalen kunnen luidsprekers van twee Ohm aansturen. Het apparaat is volledig regelbaar vanaf de Raspberry Pi en kan sample rates tot 192 kHz verwerken. Een vierkanaals DA-converter is inbegrepen.

Een soldeerbout is niet nodig. De Raspberry Pi kan eenvoudig op het Beocreate-bord worden aangesloten. Luidsprekers worden aangesloten via de schroefklemmen. Hij kan standalone werken, zonder de Raspberry Pi, als een digitale versterker, maar voor het programmeren van de DSP is een Raspberry Pi vereist.

Beocrate 4 Channel Amplifier: prijs en leveringsinformatie

De Beocreate 4 Channel Amplifier kost 159 euro en kan worden besteld op de website van HiFiBerry.

MERK

EDITORS' CHOICE