NIEUWS

5 niet te missen achtergrondartikelen van Homecinemamagazine.nl

Rob Nijman | 15 februari 2018 | Fotografie Fabrikant

Vandaag lichten we weer vijf niet te missen achtergrondartikelen van zustersite Homecinemamagazine.nl uit. In de afgelopen maand verschenen daar onder meer stukken over microLED schermtechnologie, de zin en onzin van UltraHD 8K beeldkwaliteit en een review van de Teufel Cinebar Duett soundbar.

MicroLED: de schermtechnologie van de toekomst?

Schermtechnologie staat niet stil. We zien de voorbije jaren gestage verbeteringen in OLED en LCD, maar er zit ook een nieuwe technologie aan te komen. In het eerste achtergrondartikel dat we uitlichten lees je alles over microLED: wat is het, wat kan je er van verwachten en welke horde moet de technologie nog overwinnen?

Lees het gehele artikel hier.

CES 2018 - wat brengt 2018 op het gebied van home cinema?

De Consumer Electronics Show in Las Vegas is op HiFi.nl uitgebreid belicht. Een overzicht van de belangrijkste productaankondigingen vind je hier, het 'high-end'-verslag van Theo Wubbolts lees je daar.

Op Homecinemamagazine.nl ligt de focus vooral op beeld en home cinema. Wat worden de trends van dit jaar? Welke producten kunnen we verwachten? En waar focussen de grotere fabrikanten op? Op het gebied van home cinema is er een hoop getoond en gepresenteerd, en daarom zetten we in dit artikel de belangrijkste ontwikkelingen en aankondigingen voor je onder elkaar. | Lees het gehele artikel hier.

De zin en onzin van Ultra HD 8K

In 2018 is het namelijk zover; als consument kun je naar de winkel voor een heuse 8K Ultra HD televisie. Maar, wat is die 8K-resolutie nu precies en kun je al content in 8K bekijken? Er verscheen daarom eerder al een uitgebreid artikel over: 8K Ultra HD: Alles wat je moet weten over 8K

Beeldexpert Eric Beeckmans ging daar vervolgens wat filosofischer op in, vanuit een interessante vraag: Ultra HD 4K is nog maar een paar jaar oud, we zijn volop onze televisies aan het vervangen, en content is nog steeds maar met mondjesmaat beschikbaar - hoe zinvol is Ultra HD 8K dan eigenlijk? | Lees het gehele artikel hier.

Review: Teufel Cinebar Duett soundbar

Strikt genomen geen achtergrondartikel, maar deze uitgebreide review wilden we je niet onthouden. Teufel is thuis in home audio, streaming en fraaie hifi-oplossingen en kom je daarom regelmatig op HiFi.nl tegen. Nu ook Homecinemamagazine tot FWD Media behoort, is er voor gekozen om HiFi.nl weer steviger op (high-end) audio te richten. De review van een soundbar zoals de Teufel Cinebar Duett vind je daarom eerder op onze zustersite.

De Cinebar Duett is een relatief brede soundbar voor onder de televisie, voorzien van een krachtige en redelijk grote subwoofer. | Lees het gehele artikel hier.

5 fouten die je niet moet maken bij het kopen van een nieuwe tv

Tot slot een handvol zinnige tips voor wie in de markt is voor een moderne televisie. In dit artikel vind je namelijk vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een nieuwe tv, gebaseerd op de huidige technieken, standaarden en ontwikkelingen en gelet op bijvoorbeeld formaat, marketingtermen en vergelijken in de winkel.

Lees het gehele artikel hier.


EDITORS' CHOICE