(Gesponsord artikel)NIEUWS

Acoustics in Performance: hét boek over akoestiek

Gastauteur | 09 februari 2018 | Fotografie Gastauteur

Waarom kun je in een oud amfitheater zoveel fijne details in het geluid ontdekken, zonder enige vorm van elektrisch vermogen, terwijl het geluid in een kleine concertzaal soms zo rommelig klinkt? Wat zorgt nu precies voor een goede akoestiek? En nog belangrijker, hoe optimaliseer je kamers, concertzalen, studio's of andere ruimtes om een perfecte akoestiek te krijgen? Maak kennis met Acoustics in Performance, een boek geschreven door Dr. Richard A. Honeycutt.

acoustics in performance

Na het lezen van dit boek ben je in staat om jouw geluidservaring te beschrijven in termen van de akoestiek.

Communicatieproblemen omschreven door verschillende partijen

Het boek beschrijft allerlei ervaringen die te maken hebben met luisteren in grote ruimtes en grote gebouwen, zoals bijvoorbeeld concertzalen en kerken. Elk hoofdstuk beschrijft een communicatieprobleem dat de slechte akoestiek veroorzaakt, omschreven door verschillende partijen. Aan het woord komen bijvoorbeeld de vocalist, die last heeft van het geroezemoes van het publiek, de geluidstechnicus, die ontdekt dat zijn zorgvuldig voorbereide instellingen van de mengtafel onbruikbaar zijn met een volle zaal en het publiek dat last heeft van vervelende echo's en het gezoem van de airco.

Lees ook de recente Akoestiek-serie op HiFi.nl

Praktische oplossingen voor het optimaliseren van de akoestiek

De auteur beschrijft aan de hand van de natuurkunde, feiten en verrassend eenvoudige tegenmaatregelen een consequente aanpak om de akoestiek in verschillende ruimtes te kunnen verbeteren. Ben jij geïnteresseerd in het optimaliseren van de akoestiek in kamers, concertzalen, studio's of zelfs in de open lucht om artiesten op een podium de beste middelen te geven om hun publiek te bereiken? Dan is het boek Acoustics in Performance van Dr. Richard A. Honeycutt echt iets voor jou. Wil je meer informatie over dit boek? Op Elektormagazine.nl vind je een volledige review.

Acoustics in Performance van Dr. Richard A. Honeycutt is verkrijgbaar voor 24,95 euro via de webshop op onze zusterwebsite Elektor.


EDITORS' CHOICE