Advance Paris Smart Line UX1: multifunctioneel digitaal doosje

Het Franse Advance Acoustic heeft onder de merknaam Advance Paris een digitale allrounder uitgebracht die lid is van de Smartline Paris-productlijn. Het nieuwe apparaat heet UX1 en kan cd’s en allerlei andere digitale bronnen afspelen. De UX1 heeft geen analoge ingangen, maar wel een FM-tuner.

Advance Paris Smart Line UX1: aanvulling van de Smartline Paris-productlijn

Het Franse Advance Acoustic heeft onder de merknaam Advance Paris een nieuwe serie producten op de markt gebracht. Eerder schreven wij over de introductie van een kleine streamer genaamd WTX-StreamPro. Vlak daarna publiceerden wij een recensie over een aantal apparaten in de Smartline Paris-productlijn. Vorige week schreven wij over de nieuwe X-Stream 9 die een aanvulling lijkt op deze productlijn, maar hij heeft andere afmetingen dan de leden van de Smartline Paris-familie.

Advance Paris heeft met de UX1 een digitale allrounder uitgebracht die precies past in de Smartline Paris-productlijn, ook qua afmetingen. De UX1 lijkt qua functies, aansluitingen en specificaties heel sterk op de X-Stream 9. Zelfs de prijs van de UX1 is hetzelfde als die van de X-Stream 9. Het zou ons niet verbazen als de apparaten uit dezelfde onderdelen en schakelingen zijn opgebouwd.

De omzetting van digitaal signaal in muziek komt voor rekening van een chip van Asahi Kasei van het type AK4490 die PCM-signaal tot 32-bits/768 kHz kan verwerken. De UX1 kan ook DSD verwerken maar we weten niet welke DSD-formaten worden ondersteund.

De UX1 kan cd’s afspelen maar maakt net zo makkelijk via LAN of wifi verbinding met een netwerk om bestanden van een NAS af te spelen. DLNA-compatible? Natuurlijk en net als bij de X-Stream 9  kan ook gebruik gemaakt worden van allerlei streamingdiensten zoals Spotify, Qobuz, en Tidal. Internetradio, DAB, DAB+, AirPlay en ook nog een FM-tuner, het zit er allemaal op. Bluetooth is niet standaard maar optioneel (bluetooth-module XFTB01). Het apparaat kan ook als DA-converter voor een ander apparaat functioneren. De gebruiker heeft drie optische, twee coaxiale en één usb-ingang tot zijn beschikking.

We weten nog niet hoe de UX1 klinkt, maar over de andere familieleden van de Smart Line Paris-productlijn waren wij goed te spreken.

Advance Paris UX1: prijs en leveringsinformatie

De Advance Paris UX1 is leverbaar in zwarte of witte uitvoering en zal naar verwachting vanaf maart 2018 leverbaar zijn voor een prijs van 990 euro.

EDITORS' CHOICE