Advance Acoustic’s kleinste streamer heet Paris WTX-StreamPro

Het Franse audiomerk Advance Acoustic heeft een nieuwe en zeer compacte netwerkspeler uitgebracht genaamd Advance Paris WTX-StreamPro. Het apparaat wordt gepresenteerd als een kleine, betaalbare maar veelzijdige streamingoplossing die tevens is voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting. Gezien het formaat kan hij overal worden neergezet. Het apparaat zou per direct verkrijgbaar moeten zijn.

Advance Paris WTX-StreamPro: compacte en multifunctionele netwerkspeler

Het in Frankrijk gevestigde audiobedrijf Advance Acoustic bouwt versterkers, luidsprekers en digitale bronnen. De nieuwe Advance Paris WTX-StreamPro is bedoeld om het portfolio aan de onderkant aan te vullen. Het apparaat is met 131 x 113 x 42 millimeter klein te noemen. Muziek wordt gestreamd via UPnP. De bediening is eenvoudig en kan ook met de meegeleverde IR-afstandbediening worden gedaan. Ook is voorzien in een hoofdtelefoonaansluiting (jackplug, 3,5 millimeter). De voeding bevindt zich buiten het kastje, mede om storende invloeden van de voeding op het muzieksignaal te minimaliseren.

Muzieksignaal kan worden aangeleverd via de RJ45-netwerkaansluiting of via wifi (IEEE 802.11n). Met WPS kan verbinding worden gemaakt met de router, mits de router ook WPS ondersteunt. DA-conversie wordt uitgevoerd door een chip van Wolfson, type WM8740. Wie een externe DA-converter zou willen gebruiken kan daarvoor de optische of de coaxiale uitgang gebruiken. Eventueel kan ook nog één analoog apparaat via de cinch-ingang worden aangesloten.

De Advance Paris WTX-StreamPro kan signaal tot 24-bit/192 kHz verwerken. Uiteraard heeft Advance Acoustic een app gemaakt, voor zowel iOS als Android, om het apparaat(tje) te bedienen. Internetradio, AirPlay, Spotify en Qobuz kunnen ook gebruikt worden. Optioneel kan ondersteuning van bluetooth worden toegevoegd.

We hebben de nieuweling nog niet gehoord, maar Advance Acoustic belooft een goede geluidskwaliteit.

Advance Paris WTX-StreamPro: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe netwerkspeler zou in de winkel moeten liggen en wisselt voor net geen 300 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE