Advance Paris X-Stream 9: dac, streamer, cd-loopwerk en FM-tuner

Het Franse bedrijf Advance Acoustic heeft onder de merknaam Advance Paris een nieuwe digitale allrounder uitgebracht. Het apparaat kan cd’s en muziekbronnen vanaf draadloos of bedraad netwerk en lokale usb-bronnen afspelen. Voorts is een uitgebreide radiosectie aanwezig: FM-radio, DAB en internetradio, het zit er allemaal op. Natuurlijk kan het apparaat ook omgaan met de gangbare streaming services zoals Tidal, Qobuz en Spotify.

Advance Paris X-Stream 9: alle digitale functies in één kast, met FM-radio

Het Franse Advance Acoustic heeft onder de merknaam Advance Paris een nieuwe serie producten op de markt gebracht. Eerder schreven wij over de introductie van een kleine streamer genaamd WTX-StreamPro. Vlak daarna publiceerden wij een recensie over een aantal apparaten in de Smartline Paris-productlijn. De nieuwe X-Stream 9 lijkt een aanvulling op deze productlijn, maar hij heeft andere afmetingen dan de leden van de Smartline Paris-familie. Het is in elk geval een allround luik voor muziekweergave uit digitale bronnen.

De X-Stream 9 kan cd’s afspelen maar maakt net zo makkelijk via LAN of wifi verbinding met een netwerk om bestanden van een NAS af te spelen. DLNA-compatible? Natuurlijk en uiteraard kan ook gebruik gemaakt worden van allerlei streamingdiensten zoals Spotify, Qobuz, en Tidal. Internetradio, DAB, DAB+, AirPlay en ook nog een FM-tuner, het zit er allemaal op. Bluetooth is niet standaard maar optioneel (bluetooth-module XFTB01). Het apparaat kan ook als DA-converter voor een ander apparaat functioneren. De gebruiker heeft drie optische, twee coaxiale en één usb-ingang tot zijn beschikking.

Alle relevante informatie wordt weergegeven op het centraal geplaatste display op de voorkant. De X-Stream 9 kan met de Advance Playstream-app of met de meegeleverde afstandbediening worden bediend.

De omzetting van enen en nullen in muziek komt voor rekening van een chip van Asahi Kasei van het type AK4490 die PCM-signaal tot 32-bits/768 kHz kan verwerken. De X-Stream 9 kan ook DSD verwerken maar we weten niet welke DSD-formaten worden ondersteund.

We weten nog niet hoe de X-Stream 9 werkt en klinkt maar al met al lijkt het een behoorlijk compleet apparaat.

Advance Paris X-Stream 9: prijs en leveringsinformatie

De Advance Paris X-Stream 9 is binnenkort verkrijgbaar voor een prijs van 990 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE