NIEUWSOrtofon

Nieuwe generatie Ortofon Concorde cartridges


Rob Nijman | 25 januari 2018 | Fotografie Fabrikant | Ortofon

Ortofon lanceert een nieuwe Concorde-lijn cartridges. Deze tweede generatie van de Concorde-modellen is iets meer op de dj gericht, maar lijkt toch interessant. We gaan deze cartridges wellicht zien opduiken bij diverse instapdraaitafels.

De Concorde MKII-serie bestaat vijf verschillende modellen, in oplopende prijsklasse: de Mix voor beginnende dj's, de DJ voor veeleisende en ervaren jockeys, de Scratch (what's in a name?), de Digital die ideaal moet zijn voor timecoded vinyl door de geoptimaliseerde slijping van de naald, en tot slot de Concorde MKII Club voor de beste geluidskwaliteit in de club, de studio of gewoon thuis, dankzij een elliptische naald en hoge tracking.

Ortofon Concorde MKII

Alle Concordes bieden volgens de Deense fabrikant, die onlangs de 100ste verjaardag vierde, een opmerkelijk betere tracking van 100µm voor Mix, DJ, Digital en Club en 120µm voor de Scratch, waardoor de naald optimaal de groef moet volgen. De output van de Mix is ook hoger dan zijn voorganger, waardoor deze dynamischer moet klinken en weggezet wordt als een echte opvolger van de iconische Concorde Pro.

De stylus is groter geworden, zodat deze gemakkelijker te verwisselen is, met ook een ‘klik’ om te weten dat hij vastzit, en een uitsparing om makkelijk de naald te positioneren. De fingergrip kan verwisseld worden, indien deze af zou breken of je een ander kleurtje zou willen, en is tevenslanger en heeft een betere grip voor meer gebruikskomfort. De rubberen ophanging van de cantilever wordt door Ortofon zelf ontwikkeld en in eigen huis gemaakt, waardoor de eigenschappen van perfect matchen met het gebruik van de cartridge. De body van de cartridges is tot slot wat groter, waardoor deze iets robuuster aanvoelt.

Ortofon Concorde MKII adviesprijzen

Ortofon Concorde MKII Mix € 89
Ortofon Concorde MKII Twin* Mix € 169
Ortofon Concorde MKII DJ  € 109
Ortofon Concorde MKII Twin DJ € 209
Ortofon Concorde MKII Scratch € 119
Ortofon Concorde MKII Twin Scratch € 229
Ortofon Concorde MKII Digital € 129
Ortofon Concorde MKII Twin Digital € 249
Ortofon Concorde MKII Club € 149
Ortofon Concorde MKII Twin Club € 289

*Twin is een kleine flightcase met daarin 2 cartridges. Meer info: ortofon.com.

EDITORS' CHOICE