NIEUWS

Elektor e-books over Raspberry Pi als besturingssysteem, tijdelijk met gratis Pi 3

Rob Nijman | 23 januari 2018 | Fotografie Fabrikant

De Raspberry Pi, wat is dat nou eigenlijk? Raspberry Pi is de naam van diverse singleboard- of enkelkaartcomputers die sinds 2012 op de markt te vinden zijn, waar ook in de audiowereld leuke applicaties mee te knutselen zijn. Dat is de korte versie, maar de apparaatjes bieden tal van mogelijkheden. Zo zijn de kleine enkelkaart-computers bijna voorbestemd voor gebruik als kleine stand-alone netwerk-audiospeler.

Het originele model was bedoeld voor educatieve doeleinden, maar sinds de productie van die eerste uitvoering zijn er diverse varianten verschenen. En zoals Elektor-collega Ton Giesberts heeft bewezen, kan daar ook zo een high-end speler worden gebouwd (zie onder).

Wie meer wil weten over de Raspberry Pi en de vele mogelijkheden om zo'n apparaatje als besturingssysteem te gebruiken, heeft geluk. Elektor heeft namelijk twee Engelstalige e-books uitgebracht van Dogan Ibrahim. Deze professor in computer engineering legt op een eenvoudige manier en met veel voorbeelden uit hoe je een RPi-systeem kunt configureren en hoe je bijvoorbeeld met Linux aan de slag kunt. Ook het schrijven van programma's in de programmeertaal Python en hoe je daarmee hardware-projecten kunt ontwikkelen komt aan bod.

ACTIE: Bij aankoop van de bundel met beide E-books (prijs: € 59,90 voor 2) ontvang je een Raspberry Pi 3 gratis. Deze actie loopt tot en met maandag 29 januari 2018.

Elektor Labs high-end dac voor Raspberry Pi

Eerder maakten de collega's van Elektor Labs al een volwaardige high-end dac op basis van de mogelijkheden die de Raspberry Pi ontsluit. Om te voldoen aan audiofiele eisen en verwachtingen combineerden zij een Raspberry Pi 3 met een high-end PCM 1794A DAC (Digitaal/Analoog-Converter) met uitstekende analoge filters, een volumeregeleenheid en een touchscreen. Het resultaat is een high-end Audio DAC voor Raspberry Pi met kwalitatief hoogwaardige componenten.


EDITORS' CHOICE