Musical Fidelity’s nieuwste hoofdtelefoonversterker heet LX2-HPA

Het Engelse audiomerk Musical Fidelity heeft een nieuwe hoofdtelefoonversterker geïntroduceerd genaamd LX2-HPA. De nieuweling is een pure versterker. Er is geen DA-converter of andere functionaliteit ingebouwd. Het apparaat lijkt vooral bedoeld om de soms matige hoofdtelefooningang van geïntegreerde versterkers te vervangen. De koper kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige uitvoering. 

Musical Fidelity LX2-HPA: pure hoofdtelefoonversterker zonder poespas

Het in Groot-Brittannië gevestigde Musical Fidelity bouwt versterkers en digitale bronnen, zowel in groot als in klein formaat. De nieuwe LX2-HPA is een pure hoofdtelefoonversterker. Het apparaat heeft één cinch-ingang en één cinch-uitgang en kan dus tussen een voorversterker en een eindversterker worden gehangen. Uiteraard kan ook de pre-out van een voorversterker of geïntegreerde versterker worden gebruikt. De gebruiker heeft twee jackplug-uitgangen tot zijn beschikking. Eén van 6,3 millimeter en één van 3,5 millimeter. De LX2-HPA lijkt vooral bedoeld om de mogelijk matige hoofdtelefoonuitgang van een geïntegreerde versterker te vervangen.

Musical Fidelity stelt dat de ruisvloer op -112 dB ligt en spreekt daarom van een inktzwarte achtergrond. Het frequentiebereik loopt tot circa 80 kHz. Bij 40 kHz is de vervorming niet hoger dan 0,05 procent. Volgens Musical Fidelity kunnen alle gangbare hoofdtelefoons zonder problemen worden aangestuurd. Uiteraard is het apparaat voorzien van een volumeregeling maar er zit ook een schakelaar op het front waarmee de versterkingsfactor kan worden gekozen in de standen - 6 dB, 0 dB en + 6 dB.

Een 12 V-voeding (500 mA) wordt meegeleverd, maar Musical Fidelity biedt optioneel de Musical Fidelity EPS (Enhanced Power Supply). Als deze laatste is aangesloten, is dat te zien aan een status-ledje op het front van de LX2-HPA.

Musical Fidelity LX2-HPA: prijs en leveringsinformatie

Waarschijnlijk ligt de nieuwe hoofdtelefoonversterker binnenkort in de winkel, maar het is niet duidelijk wanneer dat precies zal zijn. Musical Fidelity heeft nog geen prijs bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE