NIEUWSHarbeth

Harbeth's P3ESR en M40.2 binnenkort verkrijgbaar in Olive Wood

De Britse luidsprekerbouwer Harbeth viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum en doet dat onder andere door het uitbrengen van limited editions van een aantal van zijn bekende luidsprekers. De kleine maar fijne P3ESR en het vlaggenschip van Harbeth – de M40.2 – zullen aan het begin van 2018 uit gaan komen in een olijfhouten uitvoering, met alle extra’s van de 40th-anniversary serie.

Harbeth P3ESR en M40.2 40th Anniversary in ‘Olive Wood’

Met veel genoegen verspreidt Audioingang, de Nederlandse importeur van de in Groot-Brittannië gevestigde luidsprekerbouwer Harbeth, de aankondiging dat er in 2018 van Harbeth weer twee nieuwe zeer gelimiteerde ’40th Anniversary’ uitvoeringen uit gaan komen. Dit is uiteraard om het veertigjarige bestaan van het bedrijf te vieren. Eerder werden vanwege het jubileum de modellen SHL5 Plus en M40.2 in eucalyptushouten uitvoering uitgebracht. Nu zullen een aantal modellen in olijfhouten uitvoering op de markt gebracht worden.

Specificaties Harbeth P3ESR en M40.2

  • WBT-nextgen aansluitingen
  • Britse ‘audio grade’ polypropyleen condensatoren
  • Ultra-pure ’40th Anniversary’ OFC bekabeling
  • 40th Anniversary Limited Edition badges op voor- en achterzijde
  • Hoogglans zwart/gouden badges op de grille

De M40.2 40th Anniversary kwam eerder al uit in ‘walnut’ en ‘silver eucalyptus’ en nu dus ook in ‘olive wood’ uitvoering.

Harbeth P3ESR en M40.2 40th Anniversary: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de jubileummodellen in de eerste maand van 2018 in de winkel staan. De prijzen voor Nederland voor de olijfhouten uitvoering zijn nog niet bekend. De duurste "gewone" uitvoering van de P3ESR kost 2.300 euro per paar. De olijfhouten uitvoering zal vermoedelijk iets duurder zijn. De walnoothouten en zilver eucalyptus uitvoering van de M40.2 40th Anniversary Limited Edition kosten 17.500 per paar. Vermoedelijk zal de olijfhouten uitvoering ongeveer in dezelfde prijsregio liggen.

Harbeth's veertigjarig jubileum

Het is bijzonder dat een bedrijf dat al veertig jaar vrij traditioneel ogende luidsprekers maakt, nog steeds zo goed verkoopt. Sterker nog: Harbeth heeft naar eigen zeggen in 2017 het beste jaar in zijn bestaan gehad. Harbeth heeft altijd vastgehouden aan de enorme kennis die de Engelse BBC in decennia heeft opgebouwd met hun vele studies. Door echter steeds modernere technieken te gebruiken en te combineren met veel luisteren en het toepassen van nieuwe inzichten, zijn de luidsprekers in al die jaren steeds beter geworden.

Alan Shaw, Harbeth's ontwerper en algemeen directeur, zegt: “we zijn verheugd om de viering van deze jubileum mijlpaal te vervolgen met het uitbrengen van een gelimiteerde versie van ons P3ESR model. Een lichter fineer werd door veel van onze dealers wereldwijd aangevraagd en olijfhout is de perfecte keuze.”

Andy Sinden, Harbeth's productiemanager, zegt: “we zijn compleet overdonderd hoe goed onze 40th Anniversary producten worden ontvangen dit jaar, zowel door onze dealers als klanten. Het is de perfecte manier om ons 40-jarig bestaan te vieren.”

MERK

EDITORS' CHOICE