NIEUWS

5 niet te missen achtergrondartikelen van Homecinemamagazine.nl

Rob Nijman | 30 december 2017

Trends, ontwikkelingen en bergen aan achtergrondinformatie: er komt in een jaar tijd naast nieuws en reviews heel veel voorbij op Homecinemamagazine.nl, sinds een jaar zustersite van HiFi.nl. Deze feestmaand delen we daarom niet alleen de best gelezen achtergronden en reviews van HiFi.nl, maar ook van Homecinema Magazine.

We selecteerden vijf van de meest gelezen achtergrondstukken uit de tweede helft van het jaar, want je leest hier en hier al selecties uit het voorjaar en de zomer van 2017. 

5. Alles wat je moet weten over de verschillende HDR-formaten

HDR of High Dynamic Range, wat was dat ook weer> Kort uitgelegd: een hoge piekluminantie, beter schaduwdetail en een uitgebreider kleurpalet. In ideale omstandigheden culmineert dit in een hoger contrast, waardoor beelden meer diepte krijgen en we meer detail waarnemen.

De voordelen van HDR zijn goed zichtbaar, maar je hebt er wel een nieuwe televisie voor nodig, een compatibele speler, en beeldmateriaal in het juiste formaat. In dit achtergrondstuk lees je hoe het staat met de lijst van verschillende HDR-formaten, die helaas steeds langer wordt.

Lees het hele artikel hier.

4. Actieve en passieve speakers: wat is het verschilen en waar moet je voor kiezen?

De laatste tijd is veel te doen rond actieve speakers. Maar waarom? En wat wil ‘actief’ hier eigenlijk zeggen? Waarom zou je een set actieve luidsprekers verkiezen boven passieve? En kan je actieve speakers ook gebruiken voor je thuiscinema? Alles wordt besproken in dit achtergrondartikel over passieve en actieve luidsprekers.

Lees het hele artikel hier.

3. Alles wat je moet weten over achtergrondverlichting van LCD-tv's

Lcd-schermen maken nog steeds het grootste deel uit van de markt, en dat zal voorlopig zo blijven. De achtergrondverlichting is een belangrijk onderdeel van de lcd-tv en heeft impact op onder meer de beeldkwaliteit. In dit artikel wordt uitgelegd wat de achtergrondverlichting doet, en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende mogelijkheden.

Lees het hele artikel hier.

2. Wat is een subwoofer en waarom heb je er één nodig?

Er is veel onbegrip rond subwoofers. Nochtans is een sub een essentieel onderdeel van een surroundopstelling en kan het ook bij stereo een rol spelen. Tijd om eens dieper te duiken in het onderwerp ‘subwoofer’! Wat is een subwoofer en waarom heb je er een nodig?

Lees het hele artikel hier.


1. Video: welke televisie moet ik kopen?

Koop je gewoon de duurste, of kies je voor de grootste? En met welke logo’s moet je echt rekening houden? Het is bij Homecinemamagazine waarschijnlijk de meest gestelde vraag op de redactie: hoe bepaal je tussen tientallen toestellen de televisie die het best bij jouw noden en eisen aansluit? In deze video daarom een tiental tips waarmee je concreet aan de slag kunt

Bekijk de video hier.


EDITORS' CHOICE