NIEUWS

Vijf Home Cinema-artikelen die je niet mag missen

Rob Nijman | 19 augustus 2017 | Fotografie Fabrikant

Vandaag tippen we weer vijf artikelen die afgelopen maand op Homecinemamagazine.nl zijn verschenen, waaronder een achtergrondstuk over High Dynamic Range, een home cinema-review van Polk Audio en een kijkje in de thuisbioscoop'jes' van de allerrijksten.

High Dynamic Range uitgelegd

In de al zo uitgebreide lijst met tv-specificaties vind je tegenwoordig ook bijna steevast HDR terug. High Dynamic Range is een nieuwe beeldtechnologie die intensere, meer levensechte beelden toelaat. We vertellen je hoe het werkt, waarom we het willen en wat je er van mag verwachten. | Lees het hele artikel hier.

Tips: dit heb je nodig voor een home cinema-systeem

Het is zeker vijf jaar geleden dat Homecinemamagazine.nl uitgebreid schreef over wat je allemaal nodig hebt voor een volwaardige thuisbioscoop, én wat het je kost. Inmiddels is er een hoop veranderd en dus is het tijd voor een update. In dit artikel zetten we de belangrijkste componenten van een home cinema-systeem onder elkaar, met gemiddelde prijzen waarvoor je ook kwaliteit krijgt. | Lees het hele artikel hier.

FireConnect multiroom-audio

Multiroom audio is eigenlijk niets anders dan luidsprekers en audioapparatuur op meerdere plekken in huis, die je draadloos met elkaar kunt verbinden en die muziek samen (of individueel) kunnen weergeven. Hieronder vallen av-receivers, soundbars, stereosetjes en losse luidsprekers. In de wereld van multiroom audio zijn er veel standaarden, en FireConnect is daar één van. Maar wat is dit voor standaard en wat is het verschil met alle andere? | Lees het hele artikel hier.

Review: Polk Audio Magnifi Mini

De Polk Audio Magnifi Mini is een kleine soundbar voor onder de televisie. De soundbar is iets groter dan een bluetooth-speaker die ergens tussen de twee- en driehonderd euro kost. De voorkant en een gedeelte van de achterkant zijn bedekt met een zachte stof, terwijl de bovenkant van hard materiaal gemaakt is. Op die achterkant treffen we de aansluitingen aan, zoals de stroomkabelinvoer, de hdmi-aansluiting (met ARC), de aansluitingen voor een optische kabel en een audiokabel. Ook is er een usb-poort en een ethernetaansluiting. | Lees het hele artikel hier.

De thuisbioscopen van de allerrijksten

Foto: Douglas Elliman Real Estate

Waar wij met het bouwen van een thuisbioscoop het samenstellen van componenten bedoelen, nemen de eigenaren van déze thuisbioscopen dat bouwen heel letterlijk. De kamer waar de thuisbioscoop moet komen, wordt volledig verbouwd voor perfectie. Bijvoorbeeld om hun favoriete stripheld tot leven te laten komen of om tijdens de film naar een sterrenhemel te kunnen kijken. | Lees het hele artikel hier.


EDITORS' CHOICE