NIEUWS

Top 7 video's van 2017

Gastauteur | 28 december 2017

HiFi.nl is een uitgave van BVDO sinds 1 juli 2019. Dit artikel is een externe bijdrage van FWD.

Wie zich in de feestmaand met de iPad naast de kerstboom nestelt, duikt graag nog eens in de mooiste rubrieken die het afgelopen jaar verschenen zijn. Dankzij het FWD-kanaal op YouTube betekent dat naast interessant leeswerk ook leerzaam luisterwerk, met de vele informatieve video’s die er te vinden zijn. Bij dezen de best bekeken video’s van het jaar, een Top 7 van 2017.

7. Alles wat je moet weten over buizenversterkers

Een Top 10 zouden we afronden met meerdere video’s over versterkers, maar er kan er maar één de best bekeken zijn. Dat is aflevering 5 uit die serie: buizenversterkers. 

Een buizenversterker is onder de audiofielen nog steeds erg populair. Maar waarom zou je moeten kiezen voor een buizenversterker? In deze video vertelt Jamie je de voor en nadelen van buizenversterkers.
De hele reeks over versterkers lees je hier.

6. PC aansluiten op je muziekinstallatie? Dit zijn de beste opties!

Wat zijn de opties om je computer op je muziekinstallatie aan te sluiten? De opkomst van digitale muziek en in het bijzonder hi-res is de positie van de computer als muziekbron helemaal verankerd. Dat merk je ook aan nieuwe audioapparatuur. Nieuwe DAC’s en geïntegreerde versterkers bezitten steeds vaker een USB klasse B-ingang, een aansluiting die je enkel kunt gebruiken om een verbinding te maken met een computer. Zo’n ingang is vrij standaard op netwerkspelers: toestellen die bijna altijd een combinatie zijn van streamer en DAC.

Hoofdtelefoonliefhebbers kunnen daarnaast kiezen uit een immens aanbod aan DAC/hoofdtelefoonversterkers met USB-ingang. Maar wat zijn precies de opties als je jouw computer wilt aansluiten op een muziekinstallatie? In deze video bespreken de opties voor streaming en bekabelde aansluiting. Zo bespreken we USB klasse B, analoge kabel, optische kabel, DNLA, Bluetooth en Roon.

5. De beste music players voor Mac

Wat is de Beste Audio software voor de Mac? In deze uitgebreide sessie bespreken we de volgende muziekspelers; iTunes, BitPerfect, Vox, Roon, Amarra SQ+, HQ Player én jRiver.

4. De beste streamingdienst voor hifi-liefhebbers

Spotify vs Apple Music vs Tidal vs Qobuz. Welke streaming dienst is het beste voor de hifi-liefhebber? Wil je hi-res streamen? Wat is je muziekvoorkeur? En wat voor apparatuur gebruik je?

Zomaar een aantal vragen die de keuze voor een music streaming service bepalen. In deze video bespreekt Jamie de verschillen tussen Spotify, Apple Music, Qobuz en Tidal.

3. Welke streaming optie pas bij jou?

Kies je voor Multiroom, Chromecast of toch voor een netwerkspeler?

Er zijn steeds meer mogelijkheden om naar streaming audio te luisteren. In deze video bespreekt Jamie de streaming verschillende mogelijkheden en de voor en nadelen. Zo bespreken we onderandere Multiroom, Multicast, Netwerkspelers, Roon, Sonos, AirPlay, DLNA en Google Chromecast.

2. Alles wat je moet weten over hi res-audio

Jamie vertelt in deze video alles wat je wilt weten over hi-res audio. Van het verschil tussen 16bit en 24 bit, het voordeel van MQA en FLAC tot het belang van hi-res audio.

1. Alternatieven voor Sonos

Zeg je Sonos, dan zeg je multiroom – toch een beetje de Luxaflex van de streamingwereld. Maar er zijn natuurlijk meer dan genoeg alternatieven. In deze video, de meest bekeken van het jaar, vertelt Jamie je over de belangrijkste merken voor streaming audio en multiroom: HEOS, Yamaha en Bluesound.

Al onze video's bekijken en abonnee worden van het kanaal kan hier


EDITORS' CHOICE