NIEUWSAmphion

Amphion presenteert nieuwe versies Helium en Argon

De Finse luidsprekerbouwer Amphion heeft deze week in München alle geüpdatete versies van de Helium- en Argon-series meegebracht, zo berichtten we eerder. Het betreft de twee kleinste modellen uit de Helium-productlijn, genaamd Helium410 en Helium510 en de twee kleinste modellen uit de Argon-productlijn genaamd Argon0 en Argon1. Ook de grotere 3S, 3LS en 7LS zijn van de partij. 

Amphion Helium en Argon: kleinste modellen hebben update ondergaan

De in Finland gevestigde luidsprekerbouwer Amphion heeft in de eerste plaats de kasten van zijn vier kleinste luidsprekers herontworpen. De twee Helium-modellen hebben ook betere onderdelen gekregen.

Het belangrijkste verschil is de verplaatsing van de baspoort. Deze bevindt zich nu achter de woofer. Volgens Amphion is dit een verbetering voor de weergave van lage tonen en het middengebied zou tevens hebben gewonnen aan transparantie. Amphion voegt nog het volgende toe: “de Helium 410 en Helium 510 hebben een nieuwe tweeter gekregen die transparanter en breder beter klinkt dan het oude model. Amphion’s driedimensionale geluidsbeeld komt hiermee op een nieuw niveau of het nu gaat om stereoweergave of een compleet surround systeem. De nieuwe Helium410 en Helium510 komen met hun prestaties dichter in de buurt van hun duurdere familieleden.”

De Helium410 en de Argon0 hebben voorts een aangepast woofer front gekregen, zodat het front nu hetzelfde is als van de andere modellen in de familie.

Argon 3S, 3LS en 7LS

De grotere Argon-modellen, de 3S, 3LS en 7LS, die tentoongesteld worden op de show zullen bijgewerkte versies zijn. Alle modellen zijn voorzien van een nieuw ontworpen cross-over. Anssi Hyvönen, oprichter en Managing Director van Amphion: "Onze ervaring met de pro-audiomarkt gaf ons de antwoorden die we nodig hadden om de Argon-modellen nog beter te laten klinken. Deze update zal meer lucht naar de hoogste tonen brengen, verbetert de openheid en resolutie, en brengt de innovatieve mogelijkheid om het niveau van de tweeter aan te passen ook naar de Argon7LS."

De verandering van kast die met de kleinste Helium- en Argon-modellen is geïmplementeerd, is een herpositionering van de reflexbuis, die zich nu direct achter de woofer bevindt. Dat moet resulteren in een verbeterde basrespons en verbeterde helderheid in het middenbereik. De Helium410 en Helium510 gebruiken bovendien een nieuwe tweeter die zorgt voor minder vervorming en meer details. 

Kijk voor al het nieuws uit München op onze Special

MERK

EDITORS' CHOICE