Musical Fidelity toont M8 Encore 500 Streaming Music System

Het Britse audiobedrijf Musical Fidelity heeft een nieuw alles-in-één apparaat getoond dat de naam M8 Encore 500 Streaming Music System heeft gekregen. De nieuwe M8 Encore 500 heeft alleen nog luidsprekers nodig om muziek te kunnen weergeven. Een cd-speler, streamer, DA-converter en versterker zijn al aan boord. Aan vermogen geen gebrek want de M8 Encore 500 levert desnoods 500 Watt aan acht Ohm. Ontbreekt er nog iets? Ja, een draaitafelingang.

Musical Fidelity M8 Encore 500 Streaming Music System: zwaar uitgevoerd Zwitsers zakmes

Het in Groot-Brittannië gevestigde Musical Fidelity trekt met het uitbrengen van de M8 Encore 500 het concept van een alles-in-één muziekspeler naar een hoger niveau. Eerder heeft Musical Fidelity de M6 Encore 225 Streaming Music System op de markt gebracht, maar de nieuwe M8 Encore 500 doet er nog een schepje bovenop met meer aansluitingen en meer uitgangsvermogen.

Wat is de M8 Encore 500? Allereerst is de nieuweling een geïntegreerde versterker die twee keer 500 Watt aan luidsprekers met een impedantie van acht Ohm kan leveren. De M8 Encore 500 is dus een absolute krachtpatser en het is haast niet voor te stellen dat iemand vermogen te kort zou komen in een normale grote woonkamer. De ruisvloer ligt op -107 dB en het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 20 kHz tussen 0 en -0,1 dB. De totale harmonische vervorming is kleiner dan 0,007 procent.

De M8 Encore 500 heeft drie gewone cinch-ingangen. XLR-ingangen zijn niet aanwezig en ook een draaitafelingang ontbreekt. De nadruk ligt kennelijk toch een beetje op digitale bronnen, want de gebruiker heeft de beschikking over twee optische en twee coaxiale ingangen alsmede USB-ingangen op de voor en achterkant. Verbinding met een netwerk dient gelegd te worden met een RJ45-kabel. Nee, geen wifi, maar aansluiting met een kabel is eigenlijk altijd beter (een ethernetkabel wordt meegeleverd). De DA-converter vertaalt digitaal signaal tot 32-bit/384 kHz, via usb.

De gebruiker kan cd’s afspelen, maar de M8 Encore 500 kan ook cd rippen en opslaan op de interne harde schijf van 2 TB, die eventueel vervangen zou kunnen worden door een groter exemplaar. Muziek die op een NAS staat kan ook worden afgespeeld. Onder andere Spotify, Tidal, Qobuz worden ondersteund en vermoedelijk zal ook internetradio geluisterd kunnen worden.

Een dual core 64-bit Intel CPU vergezeld van 2 GB RAM-geheugen bestuurt en bewaakt de nieuwe machine. Bediening kan met een Android of iOS-apparaat. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd en op het front zitten ook nog de nodige knopjes.

De nieuwe M8 Encore 500 lijkt een zeer compleet apparaat met de nodige spierballen. Het is niet alleen een krachtige geïntegreerde versterker maar tevens een cd-speler en uitgebreide DA-converter en streamer. Voor verplaatsing van de M8 Encore 500 zijn overigens ook spierballen nodig want hij weegt ruim 38 kilogram.

Musical Fidelity M8 Encore 500: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de M8 Encore 500 in januari 2018 in de winkel liggen. Musical Fidelity heeft nog geen prijs bekend gemaakt, maar op internet zagen wij op verschillende websites prijzen staan die variëren tussen 7.500 euro en 6.500 Britse ponden.

MERK

EDITORS' CHOICE