NIEUWSOrtofon

Ortofon OM 1S: mm-element met een lage drempel en lage prijs

De Deense elementbouwer Ortofon heeft een nieuw mm-element geïntroduceerd genaamd OM 1S. Het nieuwe element zou in verschillende armen moeten passen. Met een prijs van 49 euro is de prijs laag te noemen, maar volgens Ortofon is de prijs/kwaliteit-verhouding uitstekend. Vinyl luisteren hoeft niet persé duur te zijn, aldus Ortofon.

Ortofon OM 1S: mm-element voor een klein budget

Het Deense bedrijf Ortofon viert in 2018 zijn honderdjarig jubileum. Speciaal voor het jubileum heeft Ortofon een element met de naam SPU Wood A aangekondigd, maar dit element lijkt met een prijs van 1.790 euro niet helemaal bedoeld voor vinylliefhebbers met een smalle beurs. De nieuwe OM 1S lijkt nu juist wel voor deze doelgroep gemaakt. Dan is er ook nog een groep van muziekliefhebbers die niet zeker weten of vinyl wel iets voor hen is. Deze groep wil wellicht eerst het draaien van vinyl uitproberen voordat een substantieel bedrag aan vinylapparatuur zou worden uitgegeven. Ook voor deze laatste groep zou de OM 1S wel eens een goede optie kunnen zijn.

Ortofon’s OM 1S is met een adviesprijs van 49 euro zeer betaalbaar te noemen. De letters “OM” staan voor Optimal Match: het nieuwe element is niet kritisch als het gaat om de keuze voor de meest passende arm. De vorm van de OM 1S is hetzelfde als van een aantal duurdere elementen van Ortofon. Een gebruiker die zou willen upgraden naar een duurder element zou dat dus relatief eenvoudig kunnen doen.

Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz. Op -3 dB loopt het frequentiebereik door tot 22 kHz. De kanaalscheiding is 20 dB bij 1 kHz, bij 15 kHz is dat nog 12 dB. De aanbevolen naalddruk is 1,75 gram.

Meer informatie is te vinden op de website van Ortofon. De OM 1S is per direct te koop. 

EDITORS' CHOICE