NIEUWSQuadral

Quadral lanceert streaming-versterker genaamd Aurum A10S

Het Duitse Quadral heeft een nieuwe geïntegreerde versterker uitgebracht genaamd Aurum A10S. De nieuwe Aurum A10S is gebaseerd op het eerdere model genaamd Aurum A8, maar de Aurum A10S heeft ook een streamer aan boord die via draadloos of bekabeld LAN of via de usb-poort van muziekbestanden kan worden voorzien. De klasse AB-eindtrap van de A10S is gelijk aan die van de A8 en kan twee keer 100 Watt aan acht Ohm leveren of twee keer 180 Watt aan vier Ohm. Naar verwachting zal hij binnenkort in de winkel liggen. 

Quadral Aurum A10S: geïntegreerde versterker met DA-converter en streamer aan boord.

Het in de Duitse plaats Hannover gevestigde Quadral bouwt luidsprekers, versterkers en cd-spelers. De nieuwe A10S is het topmodel van de productlijn van geïntegreerde versterkers. De eerdere Aurum A8 heeft als basis gediend, maar de nieuwe Aurum A10S heeft ook een streamer aan boord gekregen.

Het nieuwe apparaat heeft volgens Quadral een frequentiebereik van 1 Hz tot 110 kHz (-3 dB) en kan twee keer 100 Watt aan acht Ohm leveren of twee keer 180 Watt aan vier Ohm. De harmonische vervorming zou lager moeten zijn dan 0,02 procent. De Aurum A10S conventionele klasse AB-eindtrappen maar heeft ook een voorversterkeruitgang, dus gebruik van een andere eindtrap is mogelijk.

Het aantal analoge ingangen is relatief beperkt met drie keer cinch en één keer XLR. De gebruiker zal tevergeefs naar een draaitafelingang zoeken. Quadral heeft het aantal analoge ingangen vermoedelijk bewust laag gehouden want de Aurum A10S is ook voorzien van een DA-converter en beschikt over twee optische ingangen, een coaxiale digitale ingang en een usb-ingang (type A) voor aansluiting van een usb-stick of harde schijf. Omdat de Aurum A10S ook een streamer aan boord heeft is ook voorzien in netwerkconnectiviteit. De gebruiker kan de Aurum A10S met een RJ-45 kabeltje of met wifi aan zijn thuisnetwerk hangen.

Quadral heeft een app gemaakt voor Android en iOS om de Aurum A10S mee te bedienen. Tidal is reeds geïntegreerd in de app. Muziekbestanden in de formaten wav, flac, alac, lpcm, wma, mp3 en acc zouden probleemloos gelezen moeten kunnen worden.

Steeds meer merken nemen versterkers op in hun portfolio die voorzien zijn van digitale ingangen en streaming-functies. Quadral volgt deze trend met het uitbrengen van de Aurum A10S. We hebben de nieuweling nog niet gehoord maar de Aurum A10S lijkt een goede kandidaat voor wie een goed geluid wil hebben zonder een stapel apparaten.

Quadral Aurum A10S: prijs en leveringsinformatie

De Aurum A10S zal naar verwachting binnenkort in de winkel liggen voor een prijs van 3.000 euro. Voor een prijs van 250 euro kan de koper een IR-afstandbediening van het type RC3 kopen die ook andere apparaten van Quadral kan besturen.


EDITORS' CHOICE