NIEUWSAuralic

AURALiC G Serie: nieuwe productlijn van premium audiocomponenten

In een tijdperk van snelle technische ontwikkelingen in de high-end audiowereld bewandelt het Chinese AURALiC Ltd. nieuwe wegen met de introductie de al eerder aangekondigde productlijn met de naam G Serie, die bestaat uit premium audiocomponenten. Het in eigen huis ontwikkelde Lightning Streaming concept dient als basis, maar wordt aangevuld met het nieuwe Lightning Link, een geavanceerd, gepatenteerd communicatieprotocol. Er zullen in 2017 vier componenten worden geïntroduceerd in de G Serie: de Aries G2 Streaming Transporter, de Sirius G2 Upsampling Processor, de Vega G2 Streaming DAC, en de Leo G2 Femto Reference Clock.

Auralic G Serie: louter digitale componenten

Auralic heeft de vier producten al in mei 2017 aangekondigd ter gelegenheid van de High End-beurs in München. Op dat moment waren de apparaten nog niet rijp voor productie en was nog geen prijs- of leveringsinformatie voorhanden. Inmiddels is meer informatie beschikbaar gekomen.

Volgens Auralic directeur Xuanqian Wang vormen de componenten in de G Serie samen een uniek netwerk; een geïntegreerd muzikaal streaming systeem voor de meest kritische muziekliefhebber. "De Aries G2 en de Vega G2 behouden de innovatieve technologie die hun voorgangers boven de concurrentie deed uitstijgen, maar vormen op het gebied van signaalverwerking, isolatie, functionaliteit, controle en communicatie een geheel eigen klasse."

Auralic Aries G2 Streaming Transporter

De Aries G2 Streaming Transporter verbindt een hifisysteem draadloos met alle denkbare digitale muziekbronnen, of dat nu een NAS is, een lossless streamingdienst of internetradio. Door er een 2,5-inch SSD of harde schijf in te plaatsen wordt het een volledig functionele muziekserver.

De Aries G2 biedt het nieuwste op het gebied van galvanische isolatie en schone stroom en heeft een dubbele Femto-Clock aan boord. De behuizing is uit één blok aluminium gefreesd voor optimale EMI-afscherming. Alle gangbare bestandsformaten worden uiterst precies naar een externe DAC gestuurd via een brede keuze aan uitgangen, waaronder de nieuwe Auralic Lightning Link, USB Audio 2.0, AES/EBU en digitaal coaxiaal en optisch (Toslink). De Aries G2 is 50% sneller dan de originele Aries Streaming Bridge en het systeemgeheugen en de opslagcapaciteit zijn twee keer zo groot geworden. Hierdoor worden grote bestanden - tot en met DSD512 en PCM 32-bit/384kHz - gemakkelijker en vloeiender weergegeven.

Auralic's Lightning Streaming maakt gebruik van een bestaand wifi-netwerk en biedt lokale Playlists op ieder apparaat, gapless afspelen, en bit-perfecte multiroom functionaliteit. De bediening vindt plaats met de speciaal ontwikkelde Auralic app (iOS), of - met de nieuwe web-interface - via iedere smartphone of tablet. De Aries G2 biedt niet alleen Airplay, maar is nu ook een gecertificeerd Roon Ready 'endpoint', waardoor het één van de meest flexibele streamers op de markt is.

De ARIES G2 Streaming Transporter heeft een adviesprijs van 4.199 euro inclusief BTW, zonder interne opslag. De klant kan zelf een schijf toevoegen of tegen een meerprijs de ARIES G2 met een voorgeïnstalleerde schijf bestellen.

Auralic Vega G2 Streaming DAC

De Vega G2 Streaming DAC kan moeiteloos de allerhoogste hedendaagse resoluties tot en met DSD512 en PCM 32-bit/384kHz aan, maar is tevens een volledig functionele streamer die alle digitale muziekbronnen in een netwerk kan weergeven. De VEGA G2 maakt gebruik van Auralic's Tesla Platform om het bronsignaal te bufferen en op te schonen om het daarna aan zijn speciaal vervaardigde DAC-chip aan te bieden. De Vega G2 is de eerste DAC in de geschiedenis die volledig los van de klokfrequentie van het bronapparaat werkt en de timing volledig intern regelt. De Vega G2 is voorzien van een dubbele 72 Femto Clock. Hierdoor is de Vega G2 volledig vrij van jitter, aldus Auralic.

Het Tesla Platform in het hart van de Vega G2 maakt hem 25 keer sneller dan zijn voorganger en bevat de nieuwste technologie op het gebied van galvanische isolatie en schone stroom. Hierdoor levert hij het puurst mogelijke analoge signaal. Om dat signaal te beschermen heeft de Vega G2 een passieve volumeregelaar met een weerstandsnetwerk dat geen enkele invloed meer op het signaal uitoefent wanneer een volumestand is gekozen. Auralic's analoge Orfeo klasse-A uitgangsmodule levert een volgens Auralic een levensecht niveau van muziekweergave. Wanneer hij via ethernet op een lokaal netwerk wordt aangesloten zijn de streaming-functionaliteit en de bediening van de Vega G2 volledig vergelijkbaar met die van de ARIES G2.

De Vega G2 Streaming DAC heeft een adviesprijs van 6.299 euro, inclusief BTW.

Auralic Sirius G2 Upsampling Processor en Leo G2 Femto Reference Clock

De Sirius G2 Upsampling Processor en de Leo G2 Femto Reference Clock zijn nog niet beschikbaar en worden eind 2017 verwacht. De verkoopprijzen zijn nog niet bekend

Wat zijn Lightning Link en Lightning DS?

Lightning Link is een bi-directionele 18Gbs verbinding met zeer lage jitter, die gebruik maakt van snelle HDMI-type connectoren voor een superieure controle op het datatransport. In tegenstelling tot andere HDMI-gebaseerde I2S verbindingen biedt de bi-directionele Lightning Link een jittervrije bediening van álle apparaten in een systeem die met Lightning Link zijn verbonden. Denk daarbij aan clockdata voor een perfecte synchronisatie, maar ook aan systeemdata als volume en instellingen van de processor. Hierdoor zijn alle Auralic apparaten binnen één universele bedieningsinterface te vinden. Meer weten over Lightning DS? Lees dan dit artikel.

Over Auralic Ltd.

Auralic Ltd. werd in 2009 opgericht met als doel ‘het ontwerpen en produceren van audioapparatuur die de charme van de muziek kan weergeven, de huiskamer kan omtoveren in een concertzaal waardoor je je droom, om rechtstreeks in contact te staan met de muziek van ’s werelds beroemdste artiesten, kunt realiseren.’ Dat is een hele mond vol. Het minder prozaïsche doel was om een wereldwijde reputatie te verwerven als fabrikant van innovatieve streaming- en audioapparatuur van de allerhoogste kwaliteit, waarbij klassieke analoge technologie gecombineerd wordt met de nieuwste digitale technologie en modern design.

Auralic’s hardware en software moeten het voor iedereen eenvoudig maken om muziek in de hoogst mogelijke resolutie en kwaliteit weer te geven in iedere woonruimte, en om alle audioapparatuur met een enkele knopdruk op portable devices te kunnen bedienen, of die muziek nu lokaal opgeslagen staat of wordt aangeleverd via muziekdiensten.


EDITORS' CHOICE