NIEUWSMcIntosh

McIntosh lanceert nieuwe stereo-versterker genaamd MA5300

Het Amerikaanse McIntosh heeft een nieuwe geïntegreerde stereo-versterker aangekondigd met de naam MA5300. De MA5300 is de kleinste geïntegreerde versterker van McIntosh, zowel qua afmetingen en gewicht als qua uitgangsvermogen. De nieuwe versterker kan 100 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en 160 Watt aan vier Ohm. De gebruiker heeft de beschikking over analoge en digitale ingangen en kan ook een draaitafel met mm-element aansluiten. Aan veelzijdigheid dus geen gebrek. De MA5300 zal naar verwachting in de loop van deze maand zijn weg naar de winkel vinden. 

MA5300: de kleinste stereo-versterker van McIntosh

Het in de Amerikaanse stad Binghampton gevestigde McIntosh heeft de afgelopen maanden een aantal relatief grote en zware geïntegreerde versterkers op de markt gebracht zoals de MA9000, MA8900 en MA7200. Niet iedereen wil een groot apparaat en niet iedereen heeft 200 Watt of meer vermogen nodig. McIntosh heeft mede om die reden de MA5300 aangekondigd die deze maand op de markt zal komen. De MA5300 heeft de genen van eerder genoemde grote broers maar heeft wat minder vermogen en wat minder aansluitingen. Aan acht Ohm is 100 Watt beschikbaar en aan vier Ohm is dat 160 Watt.

De gebruiker heeft de beschikking over een viertal analoge cinch-ingangen, een enkele gebalanceerde ingang en een draaitafelingang voor een mm-element. Digitale audio wordt verwerkt door de nieuwe DA1 Digital Audio Module van McIntosh. Deze module is ook geplaatst in de grotere modellen van McIntosh. De DA1 zou later verwisseld kunnen worden voor een toekomstig model, zodat de MA5300 bij de tijd kan blijven. Dat zal voorlopig niet nodig zijn want de DA1, die is voorzien van zes ingangen, heeft een achtkanaals 32bit-dac die werkt in vierkanaals modus. De usb-ingang kan PCM-signalen tot 32-bit / 384 kHz verwerken. Voorts worden DSD256 en DXD 384 kHz ondersteund. De optische en coaxiale ingangen gaan tot 24-bit / 192 kHz.

Een enkel paar luidsprekers kan worden aangesloten alsmede een hoofdtelefoon. Alle aansluitingen zijn zwaar uitgevoerd en verguld voor optimaal contact en een lange levensduur.

Voor iedere ingang kan de gebruiker zelf een naam kiezen. Vanzelfsprekend is de MA5300 voorzien van de kenmerkende blauwverlichte VU-meters en een zwart glazen front.

McIntosh combineert naar eigen zeggen oude met nieuwe technieken. De fraai afgewerkte koellichamen van de versterker, die al eerder in een grotere vorm zijn toegepast bij de MA9000, MA8900 en MA7200, zijn nieuw ontwikkeld en hebben uitstekende thermische eigenschappen waardoor de opwarmtijd van de MA5300 kort is. De luisteraar kan dus snel genieten van de maximale prestaties van de MA5300.

De MA5300 is vanaf deze maand in de VS verkrijgbaar voor een verkoopprijs van 5.000 dollar. Prijzen voor de rest van de wereld zijn nog niet bekend, maar rekening houdende met invoerrechten en BTW zal de prijs in Europa vermoedelijk iets hoger komen te liggen.

McIntosh

McIntosh is opgericht in 1949. Alle producten worden door circa 150 medewerkers gebouwd in Binghamton in de Amerikaanse staat New York. De blauwe VU-meters zijn iconisch voor het merk.

MERK

EDITORS' CHOICE