NIEUWSMcIntosh

MA7200 en MAC7200: nieuwe versterker en receiver van McIntosh

Het Amerikaanse McIntosh heeft vandaag een tweetal nieuwe apparaten geïntroduceerd. De MA7200 is een geïntegreerde versterker met in totaal 14 ingangen, die 200 Watt per kanaal kan leveren. De MAC 7200 is een receiver die is gebaseerd op de MA7200. Feitelijk is de MAC7200 hetzelfde als de MA7200, maar dan tevens voorzien van een AM/FM-tuner. Naar verwachting zal de levering van beide apparaten deze maand starten.

McIntosh MA7200: geïntegreerde stereoversterker met ingebouwde DA-converter

De MA7200 is een geïntegreerde versterker die 200 Watt per kanaal kan leveren aan acht Ohm. Het apparaat heeft een keur aan analoge en digitale ingangen, 14 stuks in totaal. De gebruiker heeft de beschikking over vijf cinch-ingangen, één XLR-ingang, één mm-ingang en één mc-ingang. Voorts heeft de gebruiker de beschikking over een zestal digitale ingangen: twee stuks optisch, twee stuks coaxiaal, één keer usb en één MCT-ingang. Deze laatste is een door McIntosh zelf ontwikkelde ingang die bedoeld is om een daarvoor geschikt sa-cd/cd-loopwerk van McIntosh aan te sluiten.

Digitale audio wordt verwerkt door de nieuwe DA1 Digital Audio Module. De DA1 zou later verwisseld kunnen worden door een toekomstig model, zodat de MA7200 bij de tijd kan blijven. Dat zal voorlopig niet nodig zijn want de DA1, die is voorzien van zes ingangen, heeft een achtkanaals 32bit-dac die werkt in vierkanaals modus. De usb-ingang kan PCM-signalen tot 32-bit / 384 kHz verwerken. Voorts worden DSD256 en DXD 384 kHz ondersteund.

De nieuwe McIntosh beschikt ook over een hoofdtelefoonaansluiting. Vanzelfsprekend is de MA7200 voorzien van de kenmerkende blauwverlichte VU-meters en een glazen front.

Opvallend is het feit dat de MA7200 bedoeld is voor verkoop buiten de VS en Canada. McIntosh heeft geen onderliggende reden gegeven. De prijs in Europa is nog onbekend.

McIntosh MAC7200: stereo receiver

De MAC7200 heeft alles wat de MA7200 ook heeft, maar voegt daar nog een analoge AM/FM-tuner aan toe. McIntosh bouwt tuners vanaf de tweede helft van de twintigste eeuw en heeft naar eigen zeggen een ruime ervaring met de bouw van tuners.

De FM-tuner ondersteunt de weergave van RDS en heeft twintig vrij programmeerbare voorkeurstations. Een AM-antenne wordt meegeleverd.

In tegenstelling tot de MA2700, die uitsluitend buiten de VS en Canada zal worden verkocht, is de MAC7200 in de hele wereld verkrijgbaar. De prijs in de VS is 7.000 dollar. Prijzen voor de rest van de wereld zijn nog niet bekend.

McIntosh

McIntosh is opgericht in 1949. Alle producten worden door circa 150 medewerkers gebouwd in Binghamton in de Amerikaanse staat New York. De blauwe VU-meters zijn iconisch voor het merk


 

 


MERK

EDITORS' CHOICE