NIEUWSMcIntosh

McIntosh presenteert twee primeurs op High End Show

Het Amerikaanse McIntosh toont vandaag twee nieuwe apparaten op de High End-beurs in München. Het gaat om een geïntegreerde versterker genaamd MA8900 die is voorzien van een dac-module. Tevens toont McIntosh de MCD350, een gloednieuwe sacd/cd-speler.

MA8900

De MA8900 is een stereoversterker die tot 200 Watt per kanaal kan leveren. McIntosh combineert naar eigen zeggen oude met nieuwe technieken. De fraai afgewerkte koellichamen van de versterker zijn nieuw ontwikkeld en hebben uitstekende thermische eigenschappen waardoor de opwarmtijd van de MA8900 kort is. De luisteraar kan dus snel genieten van de maximale prestaties van de MA8900.

Digitale audio wordt verwerkt door de nieuwe DA1 Digital Audio Module. De DA1 zou later verwisseld kunnen worden door een toekomstig model, zodat de MA8900 bij de tijd kan blijven. Dat zal voorlopig niet nodig zijn want de DA1, die is voorzien van zes ingangen, heeft een achtkanaals 32bit-dac die werkt in vierkanaals modus. De usb-ingang kan PCM-signalen tot 32-bit / 384 kHz verwerken. Voorts worden DSD256 en DXD 384 kHz ondersteund.

De gebruiker heeft ook de beschikking over een zestal analoge cinch-ingangen en een gebalanceerde ingang. Ook een MM-ingang en een MC-ingang zijn aanwezig. Voor iedere ingang kan de gebruiker zelf een naam kiezen. Twee paar luidsprekers kunnen worden aangesloten alsmede een hoofdtelefoon. Vanzelfsprekend is de MA8900 voorzien van de kenmerkende blauwverlichte VU-meters en een glazen front.

MCD350

De MCD350 is een sacd/cd-speler die is voorzien van een tweekanaals dac die signalen tot 32-bit / 192 kHz kan verwerken. Het apparaat heeft vaste en variabele analoge uitgangen, zowel in gebalanceerde als ongebalanceerde uitvoering. Ook heeft McIntosh het apparaat uitgerust met een optische en coaxiale digitale uitgang.

Cd’s of sacd’s worden op dubbele snelheid ingelezen en gebufferd in een intern geheugen. Het eventuele ingrijpen van de foutcorrectie veroorzaakt door leesfouten zou de luisteraar dus niet op moeten vallen. De laserunit is voorzien van een enkele lens maar heeft wel twee aparte lasers: één voor cd’s en één voor sacd’s. Ook de MCD 350 heeft het kenmerkende glazen front.

De MA8900 zal leverbaar zijn vanaf juni voor een prijs van 7.500 dollar. Een maand later volgt de MCD350 voor een prijs van 4.500 dollar. Prijzen voor Europa zijn nog niet bekend.

McIntosh

McIntosh is opgericht in 1949. Alle producten worden door circa 150 medewerkers gebouwd in Binghamton in de Amerikaanse staat New York. De blauwe VU-meters zijn iconisch voor het merk.

MERK

EDITORS' CHOICE