Video: Introductie Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon

Vandaag presenteert Bowers & Wilkins een nieuwe hoofdtelefoon, de PX. Voor het eerst verschijnt bij de Britten een hoofdtelefoon met noise-cancelling. Wij hebben er al één in huis, dus een review mag je op zeer korte termijn verwachten, maar bij dezen alvast een korte introductie van Olivier Bosiers van Bowers & Wilkins Benelux.  

Tijdens de ontwikkeling droeg de PX heel even de naam P8, om aan te geven dat het past tussen de P7 en de P9 Signature. Vrij snel werd besloten om het zo niet te doen, want de PX is een heel ander toestel dan die twee hifi-toppers. Het is een Bluetooth-model, met voor het eerst noise-cancelling ingebouwd. 

Bowers & Wilkins neemt het concept wel een stuk verder. Dankzij een zekere mate van ingebouwde intelligentie kan de PX zich aanpassen aan de situatie. Zo stopt het automatisch met spelen als je de koptelefoon afneemt. Via de bijhorende app is het niveau van de noise-cancelling instelbaar. Zo kun je in een vliegtuig gaan voor maximale afscherming, maar op straat toch wat omgevingsgeluid doorlaten. Er is ook een instelbare pass-through voor stemmen. Zo hoor je die collega naast je toch nog praten. 

De PX is ook één van de eerste koptelefoons die aptX HD ondersteunt. Bij het streamen van je muziek (ongeacht het formaat) wordt de stream omgezet naar een andere codec. aptX HD is naast LDAC de enige optie die een bijna-lossless encodering biedt. In combinatie met een geschikte smartphone of andere mobiel toestel, kun je dus muziek beluisteren in een zeer hoge kwaliteit. Waarom aptX HD zo belangrijk is voor muziekliefhebbers, lees je in dit achtergrondartikel.

Het driverdesign is gebaseerd op die van de P9. De 40-mm drivers zijn bijvoorbeeld op een vernuftige wijze opgehangen, zodat de preciese weergave van details niet ondermijnt wordt door de vibraties van de bassen. De binnenkant van de driverbehuizing werd ook met dezelfde designmethode als de 800 Series ontworpen.

Lees ook onze review van de Bowers & Wilkins P9 Signature headphone

De Bowers & Wilkins PX is vanaf vandaag beschikbaar. Prijskaartje: 399 euro. Er verschijnen twee kleuredities: een strakke Space Grey (zwart met grijs) en een weelderige Soft Gold (koningsblauw met gouden accenten). Beide versies gebruiken dezelfde lichtgewicht materialen, zoals ballistic nylon en zachte leder voor de oorkussens. 

MERK

EDITORS' CHOICE