NIEUWSHarbeth

Harbeth M30.2 op XFI 2017

Rob Nijman | 25 september 2017 | Fotografie Fabrikant | Harbeth

Tijdens de XFI Audio Show op 30 september en 1 oktober aanstaande zal de Harbeth M30.2 40th Anniversary zijn primeur beleven in kamer 26, de luisterruimte van Wim van Rodenburg van Audiomaat.

De Harbeth M30.1

De M30.1 van Harbeth mag gerust een levende legende worden genoemd. Er zijn maar weinig luidsprekers die in zo korte tijd zoveel roem hebben vergaard. Of zoals Paul Seydor ze beschreef: ‚ÄúThe Harbeth Monitor 30.1 is the best compact two-way speaker system I have ever heard, regardless of design type, cost, or complexity.‚ÄĚ

Harbeth M30.2 40th Anniversary

Vanwege het 40-jarig bestaan van Harbeth brengt het bedrijf ‚Äô40th Anniversary Limited Editions‚Äô van hun modellen uit. Eerder werden de SHL5 Plus en M40.1 in een walnootuitvoering uitgebracht, met diverse interne verbeteringen. Nu is ook de M30.1 aangepakt en omgedoopt tot ‚ÄėM30.2 40th Anniversary Limited Edition‚Äô.

De eigenschappen van deze luidspreker:

  • nieuw fineer ‚Äėzilver eucalyptus‚Äô;
  • WBT-Nextgen aansluitingen;
  • tweeter met nieuwe zilverkleurige look;
  • speciaal voor audio in de UK vervaardigde polypropyleen condensatoren;
  • 'ultra-pure OFC 40th Anniversary‚Äô interne bekabeling;
  • magnetische badges op de grille;
  • 40th Anniversary metalen plaquettes op voor- en achterzijde luidspreker.

Wim Rodenburg van Audiomaat zal de jubileumspeakers als primeur voor Nederland laten horen, in kamer 26.

Bergmann draaitafels

Harbeth-importeur Audio Ingang laat weten dat er in Veldhoven ook van Bergmann een nieuw model te zien en beluisteren zal zijn: de Bergmann Galder.

De Galder is zoals alle Bergmann-modellen luchtgelagerd wat betreft zijn plateau, maar in dit geval ook de toonarm. Daarnaast heeft de draaitafel een systeem dat de plaat met behulp van gaatjes in het plateau vacu√ľm trekt voor optimaal contact over het gehele oppervlak. Verder is het mogelijk op het loopwerk tot maar liefst vier toonarmen te monteren.¬†Op X-Fi zal het Galder-loopwerk worden voorzien van de luchtgelagerde tangenti√ęle Bergmann Magne toonarm.

De Galder zal worden gedemonstreerd in kamer 57 van R.T.F.S. Acoustics / Chattelin Audio Systems / Harmony Audio Systems.

Bergmann Magne

De Magne is het ‚Äėinstapmodel‚Äô van Bergmann, met onder meer een luchtgelagerde tangenti√ęle arm, een luchtgelagerd plateau en een opzienbarende geluidskwaliteit. ,,Ook het uiterlijk van de Magne draaitafel is van een tijdloze schoonheid. Wat de Magne neerzet voor zijn prijs is ongelooflijk en moet gehoord worden om te geloven!"

De Magne zal worden gedemonstreerd in kamer 31 van Grimm Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE