NIEUWSTorus Power

‘Schone voeding’-producten van Torus Power naar Monitor Audio

Monitor Audio Nederland B.V. is met ingang van september 2017 importeur van de netspannings-'conditioners' van het Canadese merk Torus Power. De kwaliteit van elk high-end audio- en videosysteem is voor 100% afhankelijk van een optimale netspanning. Helaas is wat er uit het stopcontact komt vaak allesbehalve optimaal. Het voltage varieert, de spanning bevat veel stoorsignalen en kent ook (soms schadelijke) pieken. De 'schone voeding'-producten van Torus Power bieden hiervoor de oplossing.

Torus Power ‘schone voeding’-producten

De producten van Torus Power onderscheiden zich op vier belangrijke punten van de producten van concurrenten, aldus Torus Power. De ringkerntransformator is speciaal ontwikkeld voor high-end toepassingen, biedt hoge isolatie van het lichtnet en kan, dankzij de hoge piekstroomcapaciteit, elke korte grote vermogensvraag probleemloos aan. Het eveneens Canadese bedrijf Plitron Manufacturing is de maker van de transformatoren en levert ook de transformatoren voor audiomerken als Krell, Mark Levinson, Bryston en McIntosh. De transformator is ontworpen met de Narrow Bandwidth Technology en vormt daardoor meteen een filter voor alle stoorsignalen boven 1.000 Hz: er is dus geen apart filter nodig.

De Series Mode Surge Supression filtert alle schadelijke netspanningspieken weg tot 6.000 Volt. De Automatic Voltage Regulation (AVR) garandeert een constant voltage van 230 Volt ±10 Volt bij elke lichtnetspanning tussen 160 en 260 Volt. Een audio- en videosysteem is met een product van Torus Power dus verzekerd van ‘99,999% schone’ voedingsspanning, hetgeen volgens Torus Power ook een echt hoorbare verbetering garandeert van de audio- en videoweergave over het hele gebied.

Torus Power: vier productlijnen

De compacte TOT-serie heeft drie of vier volledig gescheiden uitgangen (plus een usb-uitgang) en biedt isolatie, filtering en piekstroomcapaciteit voor kleinere systemen.

De RM-serie heeft vier tot twaalf uitgangen en biedt als extra de SMSS piekspanningsbescherming.

De AVR-serie is de professionele installatielijn met zes tot dertien uitgangen en heeft als extra automatische spanningsregeling (AVR) en netwerkbediening.

De AVR2-serie tot slot heeft alles van de AVR-serie plus de meest uitgebreide programmeer-, bedienings- en controlemogelijkheden voor toepassing in zeer grote systemen.

Torus Power: prijzen

De verkoopprijzen lopen van 1.360 euro voor de TOT Mini tot 8.750 euro voor de AVR2 16 CE.


EDITORS' CHOICE