NIEUWS

CES Unveiled in Amsterdam

Rob Nijman | 20 september 2017 | Fotografie Fabrikant

De Consumer Technology Association (CTA) liet eerder dit jaar weten dat CES 2018 behalve de geplande preview in Frankrijk ook een Nederlandse 'voorshow' zal krijgen. Er is inmiddels ook een programma: op donderdag 26 oktober strijkt CES Unveiled Amsterdam neer in de Beurs van Berlage, waar ruim 450 bedrijven hun opwachting zullen maken.

De CES is rond de tweede week van januari altijd dé aftrap van het 'consumentenelektronicajaar', dat daarmee standaard ietsje later begint dan het reguliere kalenderjaar. Het circus in Las Vegas zet ook voor de meeste audio- en videofabrikanten de toon voor de 12 maanden die erop volgen. Het zal voor een aantal lezers geen nieuws zijn dat 's werelds grootste elektronicabeurs al een paar jaar een 'preview-event' heeft in Parijs, CES Unveiled, dat in de herfst plaatsvindt. Het feestje in de Franse hoofdstad is dit jaar op 24 oktober, twee dagen voordat Amsterdam aan de beurt is.

CES Unveiled staat traditioneel in het teken van innovaties uit de wereld van media en tech, en dat is in Amsterdam niet anders. “Het enthousiasme voor Ces Unveiled Amsterdam vanuit de regio is overweldigend,” zegt Gary Shapiro, president en CEO van de CTA. “Nederland is de Europese leader in smart cities-initiatieven (een apart onderdeel van CES 2018, red.) en het belang van technologische innovaties hier spreekt voor zich: het aantal Nederlandse start-ups is gegroeid van 3 in 2016 tot 24 op CES 2017. Ik kijk uit naar de technologische doorbraken op deze eerste editie.

Meer informatie en het programma vind je op de CES-website. CES 2018 zal plaatsvinden van 9 tot 12 januari en zal nog voorafgegaan worden door CES Unveiled Las Vegas op 7 januari 2018 en CES Unveiled New York op 9 november. Voor volgend jaar juni staat er bovendien weer een CES Asia op de kalender: 13 tot 15 juni in Shanghai. 


EDITORS' CHOICE