NIEUWSKlinkt Beter

432 EVO-primeurs op X-Fi audioshow

Rob Nijman | 07 september 2017 | Fotografie Fabrikant | 432 EVO

Het Belgische muziekservermerk 432 EVO zal op de X-Fi vertegenwoordigd zijn in maar liefst drie verschillende ruimtes. Twee ervan staan in het teken van de 432 EVO Master en Essence, het derde vertrek is gereserveerd voor een surprise.

Klinkt Beter, het bedrijf achter het merk, viert in oktober namelijk zijn tiende verjaardag. Om dat jubileum op te luisteren wordt er op X-Fi een nieuwe muziekserver onthuld.

432 EVO Master en Essence

De 432 EVO Master (foto boven) is de nieuwste server van het merk, nu met een compleet eigen viervoudige voeding in één externe behuizing. Michel Warlop van Ultisone zal het apparaat in zaal 18 van de audioshow presenteren op een Aries Cerat-set met hoogrendement luidsprekers van het Zwitserse Stenheim.

De Essence is de bestseller van EVO, met ingebouwde DAC. De muziekserver werd eerder dit jaar uitgebreid getest in Music Emotion, de review vind je in oktober ook op HiFi.nl. De Evo Essence zal op X-Fi onderdeel zijn van de demonstraties van Audiomaat in zaal 26.

Jubileummodel

Klinkt Beter wordt volgende maand 10 jaar oud. Omd dat te vieren wordt er op de X-Fi show een nieuwe muziekserver onthuld, ‘die in de € 3.000-prijsklasse nooit eerder gehoorde prestaties zal neerzetten.’ Een van de geheimen die daar voor moet gaan zorgen is de nieuwe Sound Quality Improved (Sqi) patch, die voor alle klanten beschikbaar wordt. De nieuwe server wordt aangesloten op het topmodel ladder DAC van Metrum, die de omnidirectionele luidspreker van John Watkinson (foto rechts) aanstuurt.

X-Fi 2017 vindt plaats op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober in Veldhoven.

MERK

EDITORS' CHOICE