NIEUWSOnkyo

Onkyo lanceert drie micro-hifisystemen met draadloze techniek

Sinan Kökbugur | 22 augustus 2017 | Fotografie Fabrikant | Onkyo

Het Japanse Onkyo heeft vandaag laten weten dat een drietal micro-hifisystemen op de markt zullen worden gebracht. Het vlaggenschip heet CS-N775D Multi-room Receiver System, gevolgd door het model met de naam CS-N575D Multi-room Hi-Fi CD System. De hekkensluiter heet CS-375D CD Receiver System. Alledrie modellen zijn voorzien van diverse draadloze technieken en een bijpassende set luidsprekers.

Onkyo CS-N775D Multi-room Receiver System

Het vlaggenschip van de nieuwe serie genaamd CS-N775D is voorzien van een schakelende versterker, maar het is geen “gewone” klasse D-versterker. Onkyo heeft een techniek ontwikkeld die 3-state Bitstream switching amplification wordt genoemd. Deze techniek geeft een hoog frequentiebereik, een hoge lineairiteit en een vloeiend geluid zoals van een gewone analoge versterker, aldus Onkyo. Een traditionele schakelende versterker kent twee posities, namelijk nul of één (uit of aan), maar de 3-state Bitstream-techniek voegt een derde positie toe. De derde positie is “neutraal” en de oorspronkelijke goflvorm zou zo beter benaderd moeten worden. Een hoge dempingsfactor en lage vervorming zouden volgens Onkyo het resultaat moeten zijn.

Aan boord van de CS-N775D bevindt zich natuurlijk ook een DA-converter voor de aansluiting van digitale bronnen. Een chip van AKM van het type AK4490 voert de conversie uit en kan datastromen tot 32-bit/768 kHz in analoog signaal omzetten.

Het opgegeven uitgangsvermogen is twee keer veertig Watt (4 Ohm, 1 kHz, 10% THD). Een set bassreflex-luidsprekers van het type D-165 worden meegeleverd. De kasten zijn gemaakt van MDF en voorzien van een woofer van 130 millimeter en een tweeter van 30 millimeter.

Gebruikers kunnen diverse bekabelde bronnen aansluiten, maar de CS-N775D kan ook signaal via Chromecast ontvangen van een iOS of Android-apparaat. Voorts ondersteunt het apparaat DTS Play-Fi voor multi-room gebruik. Ook AirPlay en bluetooth worden ondersteund. Diensten zoals Spotify, Tidal, Deezer en TuneIn worden ook ondersteund. Via de usb-aansluiting kunnen harde schijven worden aangesloten en hi-res bestanden worden geluisterd.

Om het af te maken zijn ook een analoge tuner, een DAB-tuner en een cd-speler ingebouwd.

Onkyo CS-N575D Multi-room Hi-Fi CD System

Het kleinere broertje levert twee keer twintig Watt (6 Ohm, 1 kHz, 10%THD). Ook de CS-N575D heeft een schakelende versterker, maar deze is niet voorzien van 3-state Bitstream-techniek. De techniek wordt door Onkyo Optimum Audio Control DSP tuning genoemd.

De CS-N575D wordt geleverd met een set tweeweg luidsprekers van het type D-075 voorzien van een woofer van 130 millimeter en een tweeter van 25 millimeter.

Net als het vlaggenschip ondersteunt de CS-N575D Chromecast, DTS Play-Fi, Onkyo’s multi-room audio distributie, bluetooth en ontvangst van FM en DAB+. AirPlay wordt niet ondersteund. Diensten zoals Spotify, Tidal, Deezer en TuneIn ook niet. Een usb-aansluiting voor aansluiting van sticks of schijven is wel aanwezig.

Onkyo CS-N375 CD Receiver System

De versterker van het kleinste model werkt met dezelfde techniek als die van het middelste model. Het LCD-display is echter eenvoudiger uitgevoerd en ondersteuning van Chromecast en streamingdiensten ontbreekt. Bluetooth wordt wel ondersteund. FM, DAB+ en het afspelen van cd’s hoort ook tot de mogelijkheden. Ook is voorzien in de aanwezigheid van een digitale ingang en een usb-aansluiting.

Net als bij de CS-N575D wordt een set tweeweg luidsprekers van het model D-075 meegeleverd.

Prijs en leverbaarheid

Eind september 2017 zouden de nieuwe apparaten in de winkel moeten liggen. De koper kan kiezen voor een zwarte of zilverkleurige uitvoering, maar de luidsprekers zijn uitsluitend in zwarte uitvoering leverbaar.

CS-N375D, inclusief luidsprekers D-075: 299 euro

CS-N575D, inclusief luidsprekers D-075: 449 euro

CS-N775D, inclusief luidsprekers D-165: 749 euro

CS-N775D, zonder luidsprekers: 549 euro

De luidsprekers van het type D-165 zijn ook los te koop voor 199 euro per paar.

Klein detail

De type-aanduidingen van de nieuwelingen ligt kennelijk nog niet vast want Onkyo spreekt bijvoorbeeld over de CS-N575D maar toont vervolgens foto’s van een apparaat genaamd CR-N575D. In de datasheet op de website van Onkyo worden de aanduidingen CS-N575D en CR-575D door elkaar gebruikt. Hetzelfde geldt voor de CS-N375D die ook onder de naam CR-N375D op de website staat. Beetje verwarrend.


EDITORS' CHOICE