NIEUWSKlipsch

Klipsch en Capitol Records introduceren samen nieuwe luidsprekers

De Amerikaanse bedrijven Klipsch en Capitol Records hebben de handen in één geslagen voor de lancering van een reeks luidsprekers. Het uiterlijk van de nieuwe weergevers lijkt uit de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw te komen maar onder de motorkap zit nieuwe techniek. De koper krijgt bij iedere luidspreker een vinylplaat meegeleverd.

Klipsch Heritage en Heritage Wireless

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Klipsch is opgericht in 1946. Capitol Records bestaat sinds 1942. De twee bedrijven hebben een tweetal draadloze luidsprekers en een set drieweg vloerstaanders uitgebracht. De vloerstanders maken deel uit van de Heritage-productlijn van Klipsch. De draadloze modellen zijn onderdeel van de productlijn genaamd Heritage Wireless. Alledrie modellen zijn verkrijgbaar in een lichthouten of donkerhouten uitvoering. De knoppen op de draadloze modellen zijn van metaal.

Heritage Wireless Capitol One

De Capitol One is de kleinste draadloze luidspreker en wordt als semi-draagbaar aangeprezen. Een volle accu zorgt voor circa acht uur muziekplezier. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth of een analoge jackplug (3,5 mm). Het gewicht is iets minder dan vier kilogram. Twee full-range drivers van 5,7 centimeter, een woofer van 11,5 centimeter en 30 Watt aan versterkervermogen nemen de weergave van muziek voor hun rekening.

Heritage Wireless Capitol Three

De Capitol Three is groter en heeft netvoeding nodig. Muziek komt binnen via bluetooth, 3,5 millimeter jackplug, een schakelbare analoge cinch-ingang die signaal van een draaitafel of gewoon lijn signaal kan weergeven of een usb-ingang die signaal tot 24-bit/192 kHz accepteert. Ook de Capitol Three heeft twee full-range drivers van 5,7 centimeter maar de woofer is met 13 centimeter groter dan de woofer van de Capitol One.

Heritage Capitol Heresy III

De Capitol Heresy III is een drieweg vloerstaander die met de hand wordt gemaakt in Arkansas. Aan boord bevindt zich een 12-inch woofer, een middentoner voorzien van een hoorn en een compressie-tweeter die ook voorzien is van een hoorn. Het frequentiebereik loopt van 58 Hz tot 20 kHz.

Prijzen en beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe luidsprekers in Europa te verkrijgen zijn en tegen welke prijs, maar in de VS vraagt Amazon 300 dollar voor de Capitol One, 450 dollar voor de Capitol Three en 2.600 dollar voor de Heresy III, per paar. Bij iedere luidspreker wordt een vinylplaat meegeleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE