NIEUWS

Vijf home cinema-artikelen die je niet mag missen

Rob Nijman | 22 juli 2017 | Fotografie Fabrikant

Vandaag tippen we opnieuw vijf artikelen die in de afgelopen maand op Homecinemamagazine.nl zijn verschenen, waaronder een stuk over Dolby Atmos-concurrent DTS Virtual X en tien tips voor de bekabeling van je home cinema-systeem. En wat te denken van een 75 inch oprolbare oled-tv...?

Dolby Atmos en Vision op Netflix

In het verlengde van de inleiding blijven we even bij Dolby Atmos. In het eerste artikel van dit overzicht kun je namelijk ontdekken hoe je Dolby Atmos (maar ook Dolby Vision) via Netflix kunt beleven op LG oled-tv's. Eerder deze zomer maakten Netflix en LG bekend dat de 2017 oled tv’s van de Koreaanse fabrikant de eerste modellen zijn die Dolby Atmos kunnen weergeven via de streamingdienst. De collega’s van HDTVtest hebben de proef op de som genomen en laten zien hoe dit precies werkt. | Lees het hele artikel hier.

Tip: zo verbind je een iPhone of iPad met je tv

Als je een iPad of iPhone hebt, dan wil je natuurlijk zelfgemaakte foto’s en video’s, series en films ook op je televisie kunnen bekijken. Maar, hoe doe je dat precies? Dat is precies wat hier uitgelegd wordt. | Lees het hele artikel hier.

DTS Virtual: X

Twee jaar terug introduceerde DTS een concurrerende audiotechniek voor Dolby Atmos, genaamd¬†DTS:X. Een ‚Äė3D-audioformaat‚Äô dat zorgt voor een nog indrukwekkendere surroundervaring door het plaatsen van audio-objecten in de ruimte. Sinds kort zien we echter ook producten met DTS Virtual:X verschijnen, waaronder soundbars. Maar, wat is DTS Virtual:X precies en wat kun je ermee? |¬†Lees het hele artikel hier.

10 tips voor de bekabeling van je thuisbioscoop

Het onderwerp kabels is √©√©n van de meest controversi√ęle in de wereld van hifi en home cinema, met name als het gaat om kwaliteit en prijs. Toch zijn er een aantal simpele tips waar we allemaal iets aan hebben en waarmee je een georganiseerd en goed werkend home cinema-systeem realiseert, zo stelt dit artikel. Daarom 10 tips voor de bekabeling van je home cinema-systeem onder elkaar. |¬†Lees het hele artikel hier.

Oprolbare 75 inch old

We zien al jaren prototypes van oled tv’s die je op kunt rollen, maar zou het niet mooi zijn als we deze ook daadwerkelijk kunnen kopen? Dat hoeft niet lang meer te duren als het aan LG ligt. De Koreaanse fabrikant wil namelijk in 2020 de eerste oprolbare oled tv’s voor consumenten gaan produceren. | Lees het hele artikel hier.


EDITORS' CHOICE