Acoustic Energy presenteert bluetooth-luidspreker: welkom Aego BT2

De Britse luidsprekerbouwer Acoustic Energy heeft een nieuwe bluetooth-luidspreker op de markt gebracht met de naam Aego BT2. Het apparaat weegt twee kilogram en de kast is gemaakt van aluminium. De accu zou voor 36 uur muziek moeten zorgen, voldoende voor een weekend zonder stopcontact.

Acoustic Energy Aego BT2

De Aego BT2 maakt verbinding via bluetooth (4.2 aptX) of via een analoge 3,5-millimeter jackplug-ingang. Verbinding via wi-fi is niet mogelijk. Het apparaat heeft wel een microfoon voor handsfree gebruik van een telefoon. De telefoon kan ook via de Aego BT2 worden opgeladen.

Geluid wordt weergegeven door een tweetal 2,5-inch drivers voor midden en hoog en een tweetal woofers aan weerszijden van het apparaat. Het totale vermogen bedraagt veertig Watt. Als de gebruiker twee Aego BT2’s zou bezitten, kunnen de Aego BT2’s als stereopaar worden geconfigureerd.

De Aego BT2 is te koop voor 249 Britse ponden. Prijzen voor de rest van Europa zijn nog niet bekend.

Acoustic Energy

Acoustic Energy is opgericht in 1987 en was oorspronkelijk gevestigd in West London. Thans is het bedrijf gevestigd in Cotswolds. In 1988 werd de AE1 gelanceerd voor de professionele markt. Deze luidspreker heeft het merk beroemd gemaakt en is nog steeds te koop in een licht gewijzigde vorm. Acoustic Energy maakt uitsluitend luidsprekers.

MERK

EDITORS' CHOICE