NIEUWS

Seed lanceert alles-in-één draaitafel via Kickstarter

Op Kickstarter is een nieuwe alles-in-één draaitafel gelanceerd genaamd Seed. Het apparaat is voorzien van een versterker en luidsprekers, maar kan ook een verbinding maken via wi-fi of bluetooth. In augustus zou de Seed op de markt moeten komen.

Seed draaitafel

Draaitafels kunnen dure en/of complexe apparaten zijn, hetgeen ondanks een goede geluidskwaliteit een drempel kan zijn voor consumenten om (weer eens) een plaatje te draaien. Uiteraard zijn er ook allerlei goed betaalbare oplossingen en de draaitafel van Seed kan aan dit rijtje worden toegevoegd.

Aan alleen een Seed heeft u genoeg. Het apparaat is immers voorzien van twee tweeweg luidsprekers die zich onder het draaiplateau bevinden. Per kanaal wordt de tweeter van één inch aangedreven door een versterker van 15 Watt en de woofer van vier inch door een versterker van 25 Watt. Draaiplateau en arm zijn volgens Seed voldoende ontkoppeld zodat trillingen van de luidsprekers niet worden doorgegeven aan draaiplateau en arm. De gebruiker kan kiezen tussen 33 of 45 toeren.

Mocht het gebruik van de Seed bevallen, kan de gebruiker kiezen om het muzieksignaal via een analoge cinch-uitgang of een optische uitgang naar een betere set versterker en luidsprekers te sturen.

Geen zin om platen te draaien? Geen nood, want via wi-fi of bluetooth kan de Seed ook gebruikt worden om streamingdiensten van Tidal of Spotify te beluisteren of internetradio via TuneIn. Voorts is het apparaat ook nog voorzien van een analoge 3,5 millimeter jackplug-ingang.

De Seed wordt compleet geleverd. De toonarm is voorzien van een Audio-Technica element, type AT3600. Een rubbermat en afstandbediening worden meegeleverd.

Vanaf augustus zou de Seed leverbaar moeten zijn. De eerste honderd bestellingen zullen voor 379 dollar per stuk worden verzonden, de volgende 250 voor 409 dollar per stuk. Wie later bestelt betaalt 579 dollar voor een Seed. De Seed wordt op de markt gebracht door HYM Seed Audio. Wie meer wil weten kan kijken op de pagina van Seed op Kickstarter.

EDITORS' CHOICE