NIEUWSOnkyo

Onkyo toont nieuwe geïntegreerde versterker in München

Het Japanse Onkyo heeft op de High End-beurs in München een nieuwe geïntegreerde stereoversterker getoond. Het apparaat met de naam A-9150 heeft digitale en analoge ingangen en zelfs een phono-ingang voor MM of MC-elementen. Ook is voorzien in twee paar luidsprekeruitgangen en de A-9150 mag dus met recht een allrounder genoemd worden.

Onkyo A-9150

De A-9150 mag volgens Onkyo gezien worden als de opvolger van de A-9010 die diverse prijzen heeft gewonnen. Onkyo stelt dat de A-9150 van nieuwe technieken is voorzien en op een hoger niveau speelt dan zijn voorganger. Het apparaat zou zeer transparant en tegelijkertijd dynamisch moeten klinken. Onkyo heeft een techniek gebruikt die Discrete Spectra Module wordt genoemd. Deze techniek zou voor een stijgsnelheid van 500 Volt per microseconde moeten zorgen. We kunnen niet vertellen hoe dit klinkt, maar Onkyo belooft in elk geval een uitstekend frequentiebereik dat reikt van 10 Hz tot 100 kHz.

De ruisvloer ligt op -107 dB voor de lijningangen en op -82 dB voor de MM-ingang (73 dB voor de MC-ingang). De A-9150 is geen krachtpatser en kan 60 Watt per kanaal aan luidsprekers van vier ohms geven. Het vermogen aan acht ohms is niet opgegeven, maar dit zal zeker lager liggen. Luidsprekers met een hoge gevoeligheid zullen waarschijnlijk niets tekort komen.

Onkyo heeft naar eigen zeggen condensatoren en andere onderdelen van hoge kwaliteit gebruikt. Het hart van de ingebouwde dac is een dac-chip van AKM type AK4452 die werkt op 32-bit / 768 kHz. Dit wil overigens niet zeggen dat het apparaat geschikt is voor weergave van DSD want de digitale ingangen gaan niet verder dan 24-bit / 192 kHz.

Onkyo lijkt met name op kwaliteit te hebben ingezet en niet op kwantiteit in de zin van veel vermogen. Ruisvloer en frequentiebereik zijn immers netjes voor deze prijsklasse.

Prijs en levering

De koper kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige uitvoering. De A-9150 wordt geleverd met een ir-afstandbediening en ligt later dit jaar voor 549 euro in de winkel.


EDITORS' CHOICE