NIEUWSOnkyo

Onkyo lanceert twee nieuwe draagbare hi-res muziekspelers

Het Japanse Onkyo heeft twee draagbare muziekspelers uitgebracht. De DP-X1A is het vlaggenschip en kan ook MQA decoderen. De goedkopere DP-S1 zal later door een update van de firmware ook MQA-compatible zijn. Beide spelers kunnen DSD-bestanden spelen.

Onkyo DP-X1A

De DP-X1A draait op Google’s Android (versie 5.1.1) en is dan ook compatible met Google Play. Het apparaat heeft ook gebalanceerde uitgangen en kan DSD tot 11,2 MHz weergeven. PCM-signaal tot 24-bit / 384 kHz wordt ook probleemloos verwerkt. Het interne opslaggeheugen is 64 GB maar dat kan uitgebreid worden met twee micro SD-kaartjes van ieder 256 GB. Het apparaat heeft een touch screen van 1280 x 720 pixels.

De DA-conversie wordt uitgevoerd tot een tweetal ESS Sabre dac-chips van het type ES9018K2M. Het analoge signaal wordt vervolgens verwerkt door een tweetal ESS Sabre chips van het type 9601K. Printplaten voor analoge en digitale schakelingen zijn van elkaar gescheiden. Wi-fi en bluetooth worden ook ondersteund.

Frequentiebereik van de DP-X1A is een indrukkende 20 Hz tot 80 kHz. De ruisvloer ligt volgens Onkyo onder de 115 dB.

Het apparaat is verkrijgbaar voor een prijs van 800 dollar. De Europese prijs zal binnenkort bekend worden gemaakt.

DP-S1

De DP-S1 is wat kleiner maar heeft veelal dezelfde specificaties van de DP-X1A. De behuizing is gemaakt van een uitgefreesd blok aluminium. Het scherm is kleiner: 2,4 inch, 320 x 240 pixels. Onkyo heeft gekozen voor een eigen besturingssoftware en de DP-S1 is dan ook niet compatible met Google Play. De DP-S1 kan ook met hi-res omgaan maar dan “slechts” tot DSD 5,6 MHz en PCM tot 32-bit / 192 kHz. De firmware zal binnenkort een update krijgen ter ondersteuning van MQA.

He interne geheugen van de DP-S1 bedraagt 16 GB maar kan evenals bij de DP-X1 worden uitgebreid met een tweetal micro SD-kaartjes van ieder 256 GB. Bluetooth en wi-fi worden natuurlijk ook ondersteund.

De DP-S1 ligt in de winkel voor 499 euro.

Onkyo

Onkyo is opgericht in 1946 onder de naam “Osaka Denki Onkyo”. Het bedrijf levert een zeer breed spectrum aan consumentenelektronica.


EDITORS' CHOICE