NIEUWSFyne Audio

Nieuw merk Fyne Audio lanceert in München

Het is niet alleen jubilarissen en productintroducties wat de klok slaat op High End München. Dé hifi-beurs van Europa was deze week namelijk ook het podium voor de lancering van een compleet nieuw merk: Fyne Audio. 

Hoewel het bedrijf gloednieuw is, staat Fyne Audio bol van de ervaring, zo leren we uit de introductie. Het zevenkoppige management-team, bestaande uit onder meer oudgedienden van Tannoy, heeft samen zo'n 200 jaar ervaring in de audio-industrie. Daarbovenop is er met een wervingsprogramma gestart om meer talent aan boord te krijgen.

Luidsprekers

Het is niet iedere dag dat er een nieuwe luidsprekerfabrikant op de markt verschijnt. Fyne Audio pakt het dan ook breed aan, door in diverse prijsklassen in te stappen. Zo mogen we onder meer de F300-lijn verwachten, met 6 verschillende modellen. De serie bestaat uit boekenplankmodellen, vloerstaanders, een center en surroundspeakers variërend van grofweg 200 tot 650 euro. 

Daar boven gepositioneerd vinden we de F500-serie met prijzen tussen de 400 en 1750 euro. Tot slot is er de F1 reference-lijn. Drie vloerstaanders met vijfcijferige prijskaartjes oplopend tot zo'n 30.000 euro.

We hebben de speakers nog niet mogen ontmoeten, maar houden je natuurlijk graag op de hoogte. Ze worden later dit jaar op de markt verwacht. Zelf eens rondkijken kan op de website van Fyne Audio, maar er is nog maar heel weinig te vinden. Wel kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, mocht je het in de gaten willen houden.

EDITORS' CHOICE