Nieuws van Mark Levinson op High End München

In de luisterruimte van Harman Luxury stuitten we op een aantal nieuwtjes van Mark Levinson, een merk waar Harman gretig in blijft investeren. Wij begrijpen wel waarom!

Mark Levinson 515

Om te beginnen is er de nieuwe draaitafel van het merk, de Mark Levinson No. 515. Een samenwerking met VPI en eerder dit jaar op de CES geïntroduceerd, en dit weekend als EU-première. "Er zijn zeker invloeden van VPI, maar we hebben wel een en ander veranderd om een Mark Levinson-geluid te krijgen," aldus Todd Eichenbaum, hoofd van de ML-engineers. De toonarm lijkt bijvoorbeeld VPI, maar is een 3D-geprinte arm rond een bronzen koker die de kabels afschermt. Opvallend is de driedubbele riem. Dat geeft een strakkere koppeling tussen motor en draaischijf. De phonostage komt van de 523 en 526 voorversterkers. De 515 verschijnt in de zomer in Europa. 

MQA en Roon

Een tweede bericht is het feit dat MQA naar de 519 netwerkspeler komt via een firmware update. Tijdens de demo die we bijwoonden kwam de muziek nog van een usb-stick, maar Roon-integratie en streaming met MQA zijn dus in de maak. Voor de weergave werd gekozen voor fraaie JBL hoornspeakers.

Mark Levinson 585.5

Tot slot is er een nieuwe geïntegreerde versterkeramp met ingebouwde dac: de 585.5. Het jongste model is een kleinere update vanaf de 585, met nieuwe phonostage en remote. De 585.5 verschijnt in het najaar. 


EDITORS' CHOICE