NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern presenteert nieuwe hi-res muziekspeler

Het Amerikaanse Astell & Kern zal binnenkort een nieuwe draagbare hi-res muziekspeler uitbrengen met de naam A&ultima SP1000. Het apparaat kan DSD signalen tot 11,2 MHz verwerken en zal verkrijgbaar zijn in een roestvrijstalen of koperen behuizing.

Astell & Kern A&ultima SP1000

De nieuw uit te brengen A&ultima (ja, dat is correct gespeld) is voorzien van Astell & Kern’s nieuwste AK449EQ dual-dac ontwerp, zodat links en rechts ieder hun eigen dac hebben. Voor het eerst past Astell & Kern een octa-core processor toe die PCM-signalen tot 32 bit / 384 kHz alsmede DSD tot 11,2 MHz kan verwerken. De snelle processor zorgt ook voor een kortere opstarttijd en een snelle response op gebruikerscommando’s. De A&ultima is verder voorzien van een kleurenscherm van vijf inch (720x1280 pixels).

Ook de software is verbeterd en meer intuïtief gemaakt. Het apparaat heeft een usb-poort type C die gebruikt kan worden voor het opladen van de accu alsmede voor dataoverdracht tot 10Gbps. Opladen duurt circa twee uur als het apparaat is aangesloten op een snellader (9V / 1,67A) die overigens niet standaard wordt meegeleverd. Een volle accu geeft daarna circa twaalf uur muziekplezier, afhankelijk van de bitrate en de helderheid van het scherm.

Astell & Kern accepteert pre-orders vanaf 18 mei 2017 voor de roestvrijstalen uitvoering die medio juni leverbaar zou moeten zijn. Vanaf eind juli zal ook de koperen versie verkrijgbaar zijn. De verkoopprijs is bepaald op 3.500 dollars. Prijzen voor Europa zijn nog niet bekend.

Astell & Kern

Astell & Kern is gevestigd in het Amerikaanse Irvine. Het bedrijf maakt voornamelijk draagbare apparatuur zoals hoofdtelefoons en muziekspelers.

MERK

EDITORS' CHOICE