NIEUWS

Met Spinbox bouw je zelf je platenspeler in 18 minuten

Spinbox is een nieuw doe-het-zelf draaitafelconcept dat via Kickstarter wordt gelanceerd. De koper zet zelf zijn draaitafel in vijf stappen in elkaar en dat zou niet meer dan achttien minuten moeten kosten. Met hifi heeft dit concept niet veel te maken. Het is vooral de pretfactor die de in vinyl geïnteresseerde koper zal moeten aanspreken. 

Spinbox

Feitelijk is de Spinbox een bouwpakket, maar het is ook een totaalconcept. De doe-het-zelf draaitafel is immers voorzien van een versterker en luidsprekers. De luidsprekers zitten wel aan de onderkant en dat kan de weergave niet ten goede komen. Wilt de koper een betere geluidskwaliteit? Geen nood. De Spinbox heeft ook een analoge lijnuitgang. Voorts is een micro USB-poort aanwezig, maar die dient alleen als voedingsaansluiting. De gebruikers kan kiezen tussen 33, 45 en 78 toeren en 7", 10" en 12"-platen.

De koper kan kiezen uit vier kleurstellingen. Dat de Spinbox geen hele hoge ambitie heeft als het gaat om geluidskwaliteit blijkt ook wel uit het gebruikte materiaal voor de kast. Spinbox gebruikt naar eigen zeggen een hoge kwaliteit waterbestendig materiaal, hetzelfde materiaal dat Apple gebruikt als verpakkingsmateriaal voor zijn producten. Het apparaat is draagbaar. De gebruiker kan de Spinbox dus meenemen naar een picknick, mits hij dan ook een powerbank en een USB-kabel meeneemt.

Kickstarter

Het project is nog zodanig nieuw dat geen prijzen of lanceerdatum bekend zijn. De geïnteresseerde koper wordt op Kickstarter uitgenodigd om gegevens achter te laten om later meer informatie te kunnen ontvangen.


EDITORS' CHOICE