NIEUWSBryston

Bryston BDP-3 Digital Music Player

De Bryston BCD-3 cd-speler heeft een broer met een iets andere muzieksmaak: de BDP-3 Digital Music Player lust geen cd's, maar is de nieuwe vlaggenschip netwerkspeler van het merk.

Bryston presenteert de BDP-3 als een 'reference quality entertainment hub' geschikt om met zo ongeveer iedere digitale file of resolutie aan de slag te gaan, inclusief DSD 128 en hi-res PCM tot 32-bit/384kHz. Het apparaat kan gemakkelijk aan digitale muziekbibliotheken op NAS of USB gehangen worden, of leunen op toegang tot internetradio en lossless Tidal-streaming.

De nieuwe kroonprins heeft diverse ingrijpende verbeteringen aan boord ten opzichte van zijn voorgangers, waaronder een krachtige Intel processor met 8 gigabytes aan RAM om ook door de grotere muzieklijsten soepel te navigeren. De BDP-3 beschikt over drie USB 3.0 poorten en maar liefst vijf maal USB 2.0. Aangesloten op een DAC via S/PDIF of AES/EBU maakt het apparaat gebruik van Integrated Audio Device (IAD) met naar eigen zeggen revolutionaire jitter resultaten. 

Roon-Ready

De Bryston BDP-3 is Roon-Ready: Roon Labs heeft een software-oplossing waarmee Bryston's digitale playback hardware aan een intuïtieve, grafisch rijk muziekmanagementsysteem is gekoppeld. "We waren in de gelegenheid om een aantal hele boeiende nieuwe technieken in onze vlaggenschip muziekspeler te verwerken," als Bryston-VP James Tanner. "Ons doel was extra snelheid, verbeterde prestaties en verhoogde flexibiliteit in onze line-up, en dat is met de BDP-3 ruimschoots gelukt."

Er is nog geen Nederlandse marktbeschikbaarheid of -prijs bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE