NIEUWSBryston

Nieuwe BCD-3 cd-speler van Bryston

Heb jij je kasten vol staan met cd's en ben je op zoek naar een nieuwe speler? Dan heeft Bryston misschien de oplossing.

Want eind 2016 kondigde het Canadese merk de BCD-3 aan, een speler uit dezelfde serie als de prijswinnende BDA-3 DAC. "We weten dat het medium cd is afgeschreven door de muziekindustrie, maar we hebben genoeg gebruikers die nog volop van hun uitgebreide collectie willen genieten," vertelt James Tanner van Bryston. De nieuwe speler gericht is gericht op de loyale cd-luisteraar en daar zijn de specificaties ook naar. Zo is hij geschikt om Redbook CD's en CDR's af te spelen. Het loopwerk zorgt ervoor dat de data terecht komt bij twee AKM 4490 384/32 bit DAC's en er wordt één masterklok gebruikt voor de synchronisatie tussen transport en de DAC's. Van jitter is dus geen sprake.

Aan de achterkant vind je bovendien genoeg uitgangen: XLR, RCA (ongebalanceerd) en een trafo-gekoppelde SPDIF/AES digitale uitgang. Als je de speler aansluit op het internet (via een Ethernetkabel, niet draadloos) is het mogelijk om de software te upgraden. Een prijs voor de Europese markt is nog niet bekend, maar aan de andere kant van de oceaan gaat de BCD-3 over de toonbank voor een kleine 3495 dollar. De speler zal in het zwart en zilver verkrijgbaar zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE