NIEUWSPioneer

Pioneer presenteert Fayola met Fireconnect

Met de FS-W40 en W50 komt Pioneer met twee volledig nieuwe muzieksystemen die opvallen door hun compactheid en flexibiliteit. Beide systemen bestaan uit een Media Center met twee actieve luidsprekers.

Als je de nieuwe set van Pioneer voor het eerst bekijkt, vallen vooral het strakke design en de overzichtelijkheid op. Eén Media Center met daarbij twee rond gevormde speakers vormen het geheel. Maar achter deze twee nieuwe sets (de FS-W40 en de FS-W50) schuilt behoorlijk wat moderne techniek, waarmee Pioneer volledig bij de toekomstige manier van naar muziek luisteren wil aansluiten.

Twee systemen van Pioneer

Beide systemen bestaan dus uit een Media Center met daarbij twee actieve luidsprekers die volledig draadloos zijn. Met daarbij gelijk de kanttekening dat slechts één van de speakers een voeding nodig heeft. Fayola moet staan voor "het overwinnen van bestaande grenzen binnen de huidige audiosets", aldus Pioneer, met daarbij een maximum aan flexibiliteit en mogelijkheden tot verdere uitbreidingen.

De mediacentrale is compact en behoorlijk strak vormgegeven en is gemaakt van een combinatie van aluminium en kunststof. De FS-SW40 bestaat uit het Media Center en twee actieve luidsprekers die verder uitgebreid kan worden met een subwoofer. Bij de FS-SW50 zit die subwoofer er standaard bij. Beide systemen kunnen nog eens uitgebreid worden met twee extra FS-S40 actieve luidsprekers, om zo tot een surround systeem te komen.

Streamingdiensten

Het Center kan overweg met HDMI audiotracks van Blu-ray of streamingdiensten, die het vervolgens doorstuurt naar de luidsprekers. Tal van muziekdiensten zoals Spotify, Deezer of Tidal zijn dankzij Pioneers Fireconnect geïntegreerd in de twee Fayola-audiosystemen. Ook vanaf harde schijf, tv of smartphone kan muziek rechtsreeks afgespeeld worden.

Fayola kan de audiosignalen ook doorsturen naar alle compatibele apparaten in huis. Als je bijvoorbeeld naar voetbal zit te kijken via het Fayola-audiocircuit, kan het geluid ook naar andere speakers in huis gestuurd worden. Dat hoeven niet eens speakers van Pioneer te zijn, het Fayola-systeem werkt merk overstijgend.

Bestanden in hoge resolutie

Het Fayola wireless muziek systeem biedt niet alleen vele mogelijkheden, ook de kwaliteit in de vorm van hoge resolutie bestanden is in goede handen. PCM-bestanden tot 192 kHz / 24-bit en DSD128 5,6 MHz kunnen verwerkt worden. Het Media Center kan elementair via sensorknoppen bovenop bediend worden.

Veel uitgebreider kan dat via de meegeleverde afstandsbediening en nog beter verloopt de bediening via de Pioneer app, geschikt voor alle devices. Multiroom zones kunnen via de app gemakkelijk worden beheerd, evenals het selecteren van streaming content of het switchen naar andere connecties. De Fayola systemen zijn verkrijgbaar in wit en in een in titanium gekleurde versie. Over de prijzen voor in Nederland is op het moment van dit schrijven nog niks bekend.


EDITORS' CHOICE