NIEUWSNAD

NAD C 338 HybridDigital versterker met streaming

NAD heeft een nieuwe 'HybridDigital' geïntegreerde versterker op de markt gebracht, de C 338. De Klasse-D versterker is de eerste stereoversterker met ingebouwde Chromecast Audio-functionaliteit voor audiostreaming. 

Dankzij Chromecast Audio kun je met de C 338 via de app op Android, iOS, laptop of computer gemakkelijk bij het volledige aanbod aan streamingmogelijkheden, dat via Google Assistant bovendien met spraak bediend kan worden. “Het gebruik van apps voor het streamen van muziek is voor velen een primaire bron van muziekconsumptie geworden," stelt Greg Stidsen, NAD's Director of Technology and Product Development. “De C 338 ondersteunt daarom Chromecast en Bluetooth, stuurt speakers aan met de laatste verie van onze HybridDigital-module en geeft toegang tot de laatste streamingmogelijkheden."

In het najaar van 2016 maakten we reeds kennis met de nieuwe telg van NAD, op de dealerdagen van importeur AND Benelux. De C 338 is onderdeel van de Classic-serie (vandaar de 'C'), waar ook de C 368 en C 388 toe behoren. Top off the bill bij NAD blijft nog altijd de prestigieuze Master Series, maar met de lancering van de C 338, C 368 en C 388 moeten de NAD-toppers nu toch de schijnwerpers delen met indrukwekkende apparaten uit het betaalbaar segment.

De nieuwe NAD’s zijn alle drie hybride digitale versterkers, met een Hypex-eindtrap en een geschakelde voeding. “Het zijn nieuwe designs die over een zeer breed frequentiebereik heel lineair zijn en consistent presenteren op alles speakers”, stelt de fabrikant. “Een dramatische verbetering over de vorige modellen.” Ondanks die gelijke basis gaapt er wel een kloof tussen de C 338 aan één kant en de C 368 en C 388 aan de andere kant. Noemt het een conceptueel verschil: de C 338 is een toegankelijk geprijsde geïntegreerde versterker (699 euro) met aardig wat streamingmogelijkheden en bediening via een app, terwijl de andere twee zowel als DAC en versterker functioneren.

NAD C 338

De NAD C 338 maakt zoals we gewend zijn van NAD gebruik van Klasse-D technologie, om 50Watt continu vermogen (aan 4 of 8 Ohm) per kanaal te leveren, of 150Watt aan dynamisch vermogen (4 Ohm). De preamp stage van het apparaat heeft een hi-res dynamic range van 120dB in 0,5dB stapjes, en de geïntegreerde DAC maakt gebruik van 8 kanalen in dual-differential. Er is tevens voorzien in een phono voorversterker voor draaitafels.

Technische specs

 • 50W x 2 Continuous Power into 8 or 4 ohms
 • 90W / 150W / 200W IHF Dynamic Power into 8 / 4 / 2 Ohms
 • First hi-fi amplifier to feature Chromecast built-in
 • Integrated Bluetooth for added music streaming flexibility
 • Built-in Phono Preamp for Turntables
 • Stereo Line, Optical Digital and Coax Digital inputs
 • NAD Remote App support for tablet and smartphone
 • Dedicated Headphone Amplifier
 • Subwoofer Output
 • TV Audio Input
 • Bass EQ

De C 338 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 699 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE